Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 30/04/2021

Ολοκληρώθηκε σήμερα (30.04.2021) τις πρωινές ώρες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη από επτακόσια σαράντα οχτώ (748) δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθησαν τρείς  ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους φυτεία αποτελούμενη από εφτακόσια 748 δενδρύλλια κάνναβης (στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 70 εκατοστών).

Από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι τρείς ημεδαποί καλλιεργούσαν από κοινού την εν λόγω φυτεία με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ακλούθησαν έρευνες στις οικίες των τριών ημεδαπών οπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 638 φυτώρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 34.100 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης παράνομων ενεργειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis