Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:49 | 18/08/2022

Άλλη μία δράση, η 7η στη σειρά, που διοργανώνουν το φετινό καλοκαίρι από κοινού η Τροχαία Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης στέφθηκε με επιτυχία, στον Πύργο Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων χθες Τετάρτη το απόγευμα.

Πλήθος παιδιών από τα δημοτικά διαμερίσματα του Πύργου, του Χάρακα, του Ροτασίου, του Μεσοχωριού, των Πραιτωρίων και των γύρω χωριών, ήρθαν σε επαφή με βασικές αρχές ορθής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με γνώμονα τη προφύλαξη της σωματικής τους ακεραιότητας, τον σεβασμό των συμπολιτών τους αλλά και του περιβάλλοντος ως χρήστες των οδών.

Διαβάστε επίσης

πύργος

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, γονείς των παιδιών αλλά και πολλοί έφηβοι που συμμετείχαν στο διαδικτυακό τηλεquiz της Τροχαίας, ενημερώθηκαν μέσα από ερωταπαντήσεις πολλαπλής επιλογής, για τη σπουδαιότητα των βασικών κανόνων που πρέπει να τηρούμε ως οδηγοί αλλά και ως επιβάτες οχημάτων, όπως για παράδειγμα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας από τους επιβάτες και στα πίσω καθίσματα, δεδομένου ότι οι δυνάμεις που αναπτύσσονται από τον πίσω επιβάτη, εάν δεν χρησιμοποιεί τη ζώνη ασφαλείας και εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα είναι τεράστιες.

πύργος

 

Σύμφωνα και με τους νόμους της φυσικής, για παράδειγμα, επιβάτης βάρους 80 κιλών που κάθεται πίσω την από τον οδηγό και δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας, εάν το όχημα, κινούμενο με τα ταχύτητα μόλις 90 χλμ/ώρα, εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, θα φύγει από τη θέση του και θα χτυπήσει τον οδηγό με μία δύναμη ίση με 2 τόνους.

πύργος

Σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν ως αναμνηστικά δώρα ενδεικτικά διπλώματα “ποδηλάτου” και μετάλλια στους 3 πρώτους νικητές που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους στο στίβο μάχης των παιχνιδιών “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor”.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Αλεξάκης, το αργυρό μετάλλιο ο Βαγγέλης Δοξαστάκης και το χάλκινο ο Παναγιώτης Αλεξάκης.

Στο τηλεquiz οδικής ασφάλειας την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βάϊος Λιανός, τη δεύτερη η Μαρία Καρανδινάκη και την Τρίτη θέση η Ιάσμη Κεφαλάκη.

 

πύργος

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύργου Βασίλης Λεντιδάκης που βρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε : "Μια σημαντική δράση έγινε απόψε στο Πύργο Μονοφατσιου από τη Τροχαία Ηράκλειου και την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανων - Αστερουσίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου. Μια δράση στην οποία συμμετείχαν πολλά παιδιά και έμαθαν πολλά πράγματα για το κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Διοικητή και το προσωπικό της Τροχαίας Ηρακλείου για το σημαντικό έργο που επιτελούν".

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Παντζαρίδης Αντώνης ανάφερε ότι : "Η Τροχαία Ηρακλείου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, βλέποντας προφανώς ότι "τα θύματα της ασφάλτου" στην πλειονότητα τους είναι νεαρής ηλικίας, αποφάσισε να συνδράμει στην καταπολέμηση του φαινομένου. Ένα δραστικό μετρό είναι η πρόληψη μέσα από την ενημέρωση. Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά την Τροχαία Ηρακλείου για τις δράσεις αυτές, το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία που δείχνει, με σκοπό να μυήσουν τα παιδιά στην σωστή οδική συμπεριφορά με τη χρήση διαδραστικών μεθόδων. Έτσι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την ενεργό συμμετοχή μαθαίνουν τον οδικό κώδικα. Τέτοιες δράσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την μείωση ή ακόμα και εξάλειψη του φαινομένου που μαστίζει το νησί μας, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες".

Επόμενος σταθμός της καμπάνιας οδικής ασφάλειας, η Επισκοπή Δήμου Χερσονήσου την ερχόμενη Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 6:30΄ το απόγευμα.

πύργος

πύργος

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis