Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 05/01/2022

Η BMW παρουσίασε στην έκθεση CES του Las Vegas μια iX που, σαν χαμαιλέοντας της αυτοκίνησης, εναλλάσσει το χρώμα του αμαξώματός της.

Η βαυαρική εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσίαζε τη συγκεκριμένη τεχνολογία -μαζί με τη νέα iX M60- στην μεγάλη αμερικανική έκθεση ηλεκτρονικών CES, αλλά η αλήθεια είναι πως στην πράξη η σχεδόν ψυχεδελική εναλλαγή του χρώματος είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από όσο θα περίμενε κανείς.

Η εναλλαγή, σύμφωνα με τη BMW, γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Στα παρακάτω videos μπορείτε να δείτε το βαυαρικό SUV να αλλάζει χρώμα σε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά και μια άλλη εκδοχή της τεχνολογίας όπου το γκρι διατρέχει σαν κύμα όλο το λευκό αμάξωμα, πριν αλλάξει ολοκληρωτικά τον συνολικό χρωματισμό.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δημιουργός του δεύτερου video, η τεχνολογία αυτή είναι πολύ ευαίσθητη στις εξωτερικές θερμοκρασίες, και η BMW έχει παραπλεύρως ένα όχημα υποστήριξης σε περίπτωση που η iX-«χαμαιλέοντας» ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία.

Η BMW δεν έχει κάνει γνωστό αν σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά την τεχνολογία εναλλαγής του χρώματος του αμαξώματος - αλλά για να το κάνει, αναμφίβολα θα πρέπει να ξεπεράσει ορισμένα νομικά και θεσμικά εμπόδια. Μόνο αν σκεφτεί κανείς το κομφούζιο στο υπουργείο Μεταφορών, αρκεί.

Πηγή:  carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis