Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 05/10/2015

Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ φέτος είναι διαφορετική. Όχι μόνο επειδή λόγω οικονομικών δυσκολιών προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο “νοικοκυρεμένα” γίνεται αλλά κι επειδή είναι ίσως η πρώτη φορά που στα σενάριά της δεν περιλαμβάνονται επεισόδια που έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο που πάντα αντιμετωπίζουμε από τα ανατολικά.

Τα επεισόδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επιτελείς και το προσωπικό των ΕΔ περιελάμβαναν ακόμη και αντιμετώπιση απειλής renegade,δηλαδή αεροσκάφους που προσεγγίζει στην Αθήνα ή σε άλλη ελληνική πόλη και έχει χαρατηριστεί ως απειλή.

Η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών δεν ήταν στο σχεδιασμό ασκήσεων όπως ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ. Και πρόκειται για απειλές υπαρκτές πλέον κι όχι θεωρητικές. Δεδομένο ότι στα σενάρια των ασκήσεων συμπεριλαμβάνοντας και κρίσεις και επεισόδια που έχουν σχέση με το μεγάλο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων.

Η ένταξη αυτών των σεναρίων είναι εκ των πραγμάτων αναγκαία μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία λίγο έλειψε να πιστέψουμε ότι η μοναδική άσκηση που είχαμε ήταν …ο Πυρπολητής. 

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τις αντιδράσεις και τους χειρισμούς του προσωπικού είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Το “άνοιγμα” των σεναρίων του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ έδωσε κι ένα νέο ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες στρατιωτικούς.

Όσο για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από το πάντα μαχητικό Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, για εκπαίδευση των ΕΔ σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την “εσωτερική ασφάλεια” στη χώρα, κρατάμε όλοι μας την κατηγορηματική δήλωση που έχει κάνει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μέσω Onalert.gr.

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis