Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:56 | 11/03/2020

Ονομάζομαι ΧΑΝΤΖΗΣ Θεόδωρος, είμαι αστυνομικός και για πρώτη φορά εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι πολύ έξυπνος ή να ξέρει πράγματα εκ των έσω για να καταλάβει τι συμβαίνει στον συνδικαλισμό στην αστυνομία.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι αυτό που είναι και απόλυτα χρήσιμο στη δουλειά μας, να είσαι απλά παρατηρητικός!

Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο 30ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και συνεχίζουν να διαδραματίζονται από εκεί και μετά, διαπίστωσα ότι το μόνο που ενδιαφέρει πολλούς εκλεγμένους συνδικαλιστές, ενώ ο κόσμος γύρω μας κυριολεκτικά καίγεται, είναι να κυνηγούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., προκειμένου να συνεχίσουν να επιβιώνουν μακριά από το πεζοδρόμιο και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας εκεί έξω.

Ο Κώστας ο ΣΥΓΓΟΥΝΗΣ, ένας από τους ιδρυτές του αστυνομικού συνδικαλισμού, (την μνήμη του οποίου τιμήσαμε στο προηγούμενο συνέδριο που έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη), αγωνίστηκε και ταλαιπωρήθηκε για να έρθουν και να τον διαδεχθούν σήμερα στη θέση που αυτός δημιούργησε πολιτικές παρατάξεις και ομαδούλες που προσπαθούν να πείσουν ότι αυτοί είναι καλύτεροι από τους άλλους όσον αφορά την ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων.

Αντί για μάχιμους ανεξάρτητους συνδικαλιστές, όπως υπήρξε αυτός, που ενώνουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για να υπερασπίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Παλεύουν μεταξύ τους δηλαδή, οι κατ' ευφημισμόν άξιες παρατάξεις, για το ποια θα μας πρωτοσώσει!

Είναι προκλητικό και ανήθικο, από τη μία οι συνάδελφοι μας να δίνουν μάχη στον Έβρο και στα νησιά, να παρατάνε οικογένειες, να ξοδεύουν λεφτά για να αγοράσουν στολές-εξοπλισμό από την τσέπη τους, να μεταβαίνουν με τη θέληση τους στον Έβρο, να αγοράζουν μάσκες και αντισηπτικά μέσω της επιδημίας που έχει ξεσπάσει, τα τμήματα να είναι σε άθλια κατάσταση, όλος ο κόσμος να στέκεται στο πλάι μας και να μας συνδράμει όπως μπορεί και από την άλλη οι συνδικαλιστές μας να μαλώνουν διαδικτυακά και δικαστικά για τις εκλογές!

Γιατί; Γιατί αγχώνονται για τις θέσεις στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.!

Ντροπή σε όλους!

Χρόνια τώρα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας στην Ελληνική Αστυνομία, ο οποίος είναι αποτέλεσμα των λάθος χειρισμών της εκάστοτε πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας και τελικά επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο με όσα συμβαίνουν, ότι σε αυτό βοηθά και η ενασχόληση των λάθος ανθρώπων με το συνδικαλισμό!

Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή είναι χωμένος σε κάνα γραφείο και δεν ασχολείται ή ζήτησε και έλαβε κάποια εξυπηρέτηση και αποφάσισε να σιωπήσει!

Επειδή πρέπει να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, να επισημάνω ότι όποιος συνάδελφος μας στηρίζει με τη ψήφο του κάποιον συνδικαλιστή έχοντας κριτήριο τη συγγένεια, την φιλία, την συμπάθεια ή την συνυπηρέτηση και όχι τις συνδικαλιστικές δράσεις - κινήσεις του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει κι αυτός να αντιληφθεί το λάθος του, το οποίο θα επωμίζεται στην υπηρεσιακή του καθημερινότητα! Στην άλλη πλευρά, οι εκλεγμένοι πλέον αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που παρουσιάζονται σε εκλογικά συνέδρια, ακολουθούν παραταξιακές ιδεολογίες και ψηφίζουν με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο σαν παππούδες! Και αυτοί πρέπει επιτέλους να αφυπνισθούν και να αντιληφθούν κάποια στιγμή τι πραγματικά υπηρετούν!

Τον συνάδελφο ή παραταξιακά συμφέροντα;

Ασχολήθηκαν με το συνδικαλισμό για να λύσουν προβλήματα ή για να βολεύονται και να απολαμβάνουν προνόμια μέσα από τις ομαδούλες;

Αν τελικά δεν πρόκειται για άβουλα όντα ή φανατικούς οπαδούς προσωπικοτήτων, που δεν αντιλαμβάνονται τη θεσμική τους θέση για την οποία έδωσαν αγώνες και ταλαιπωρήθηκαν οι πρωτεργάτες του συνδικαλισμού, τότε είναι απλά «λαμόγια» που επιβιώνουν στις πλάτες των συναδέλφων που τους εμπιστεύτηκαν για να τους προστατεύουν!

Δεν ασχολήθηκαμε με το συνδικαλισμό για να υπηρετούμε τα συμφέροντα παρατάξεων, ασχολήθηκαμε για να υπηρετούμε το συνάδελφο!

Με εκτίμηση, σε όλους τους συναδέλφους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis