Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 25/12/2015

Μετά από την εξόντωση του ηγέτη τους από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό 4.000 ισλαμιστές παραδόθηκαν και εκκενώνουν την νότια Δαμασκό και συγκεκριμένα τις περιοχές Hajjar al-Aswad και Al-Qadam με μοναδικό όρο να τους παρασχεθούν λεωφορεία  για να μεταφερθούν στη Ράκκα. 

 
Περίπου 20 λεωφορεία γεμάτα με ισλαμιστές του ISIS και της Al-Nusra μαζί με τις οικογένειες τους εγκατέλειψαν ήδη τις περιοχές αυτές μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας  με την συριακή κυβέρνηση.
 
O συνολικός αριθμός των ισλαμιστών μαζί με τις οικογένειες τους είναι 3.567, συμπεριλαμβανομένων 2.000 ισλαμιστών που ανήκουν στις οργανώσεις ISIS και "Al-Nusra Front".
 
Αυτοί διέφυγαν με τον ατομικό τους εξοπλισμό και παρέδωσαν τις περιοχές που ήλεγχαν στον συριακό Στρατό και τον βαρύ οπλισμό τους.
 
Περίπου 2 εκατ. πολίτες θα επιστρέψουν στις περιοχές αυτές στην νότια περιοχή της Δαμασκού ενώ ενδέχεται η συμφωνία να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
 
Επτά λεωφορεία έφυγαν χτες και άλλα δέκα σήμερα προς το καταφύγιο προσφύγων Yarmouk  ένο οχυρό του ISIS.
 
Πρόκειται για μια ακόμη νίκη ανάλογη με αυτή της Χομς ια τον συριακό Στρατό.
 
Eίχε τρία χρόνια ο συριακός Στρατός να μπει στις συγκεκριμένες περιοχές της Δαμασκού.
 
Για αρκετούς μήνες οι ισλαμιστές του ISIS είχαν περικυκλωθεί από τον συριακό Στρατό στις δύο αυτές περιοχές υπό τον φόβο τυχόν επέλασης τους βόρεια προς την πρωτεύουσα Δαμασκό.
 
Tελικά ο συριακός Στρατός με τις δυνάμεις αυτοάμυνας και την Παλαιστινιακή αντίσταση κράτησαν τους ισλαμιστές στο νότιο τμήμα της Δαμασκού ενώ οι ισλαμιστές της Jaysh Al-Islam και Jabhat Al-Nusra είτε ενώθηκαν ή έχασαν έδαφος από το ISIS.
 
Tου Βασίλη Καπούλα
 
 
www.pronews.gr
Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis