Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:53 | 22/09/2021

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Καταργείται το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς

Οπως είχε γράψει νωρίτερα το iefimerida.gr η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή στον ποινικό κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ώσπου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται εγκύκλιος από τον Άρειο Πάγο, εναντίον των αρνητών και της βιομηχανίας μηνύσεων που καταθέτουν.

Ουσιαστικά το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει, το σημαντικό όμως είναι πως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι αρνητές γονείς να στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στο αυτόφωρο. Υπενθυμίζεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι μηνύσεις στους εκπαιδευτικούς από αρνητές

Πέρα από τις ύβρεις και τις επιθέσεις, εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι και με μηνύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία υποστήριξε ότι γονέας-αρνητής από τα Καμίνια υπέβαλε μήνυση κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι εν τέλει προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα» εξηγούσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis