Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 03/12/2015

Προς: Κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τόσκα Νικόλαο
Κοιν: Κο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Καπάκη Ιωάννη
Πολιτικούς Φορείς - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Πρωτοβάθμιες
Ενώσεις-Εργαζόμενους στο Π.Σ.
Θέμα: «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ»
Κύριε Υπουργέ

Στις 23 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 153), το οποίο τροποποιεί το καθεστώς των αδειών απουσίας, για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.


Με το συγκεκριμένο Π.Δ. στα άρθρα 6 και 7 επέρχεται σε σημαντικό βαθμό η σύγκληση με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, στην εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν τις γονικές άδειες - διευκολύνσεις και ιδιαίτερα τη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου και του μειωμένου ωραρίου εργασίας, αίροντας αρκετούς περιορισμούς που εμπόδιζαν την χορήγησή τους. Ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προβλεφθεί στο παρελθόν και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα με το Π.Δ. 70/2011.

Κύριε Υπουργέ
Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το Πυροσβεστικό Σώμα (όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 3/2014), θέτει αρκετούς περιορισμούς για τους πυροσβέστες με οικογενειακές υποχρεώσεις, κυρίως σε ότι αφορά τη χορήγηση της γονικής άδειας ανατροφής τέκνου και του μειωμένου ωραρίου εργασίας, για την ανατροφή των παιδιών τους.
Στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, επιβάλλεται η χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και σε όλους τους ένστολους, με την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (νόμος 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). Έχουμε προβάλλει αλλεπάλληλες φορές το συγκεκριμένο ζήτημα στις εκάστοτε Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και κατά τη διαμαρτυρία μας τον περασμένο Ιούλιο στο Υπουργείο, με το ψήφισμα που επιδόθηκε για το συνολικό πλαίσιο των αιτημάτων μας.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει να διεκδικεί την υλοποίηση και του συγκεκριμένου δίκαιου αιτήματος, για το ένστολο προσωπικό


Για την Ε.Α.Κ.Π.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης – Ζαμπάτης Σπύρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis