Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αξιωματικοι
11:19 | 07/10/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Ρατσιστικες πρακτικές διάκρισεων είναι μη αποδεκτές μεταξύ των Αξιωματικών.

Διαβάστε επίσης

Είναι γνωστό πλέον ότι οι προερχόμενοι από την σχολή Αστυφυλακων αστυνομικοί με το ισχύον Βαθμολογιο έχουν καταληκτικο βαθμό Αξιωματικού.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ψηφίστηκε το νέο Βαθμολόγιο το οποίο προβλέπει ρητά την προαγωγή των Ανθυπαστυνόμων σε Αξιωματικούς με οργανική Αξιωματικού και καθήκοντα Αξιωματικού, οι στρεβλώσεις συνεχίζουν.

Η μέριμνα του προσωπικού είναι ελλειμματική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παράνομες διακρίσεις προσβλητικές για επαγγελματίες εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της απονομής ξιφών στους δικαιούμενους Αξιωματικούς προερχόμενους από Υπαξιωματικούς παραγωγικών σχολών.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, μεγάλος αριθμός Αξιωματικών προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς, νιώθουν ότι η Υπηρεσία (η φυσική και η πολιτική ηγεσία) δε δύναται να αποδώσει σ΄ αυτούς τους Αξιωματικούς, με την επίδοση του δικαιούμενου ξίφους, την έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών τους και ως εκ τούτου την απόδοση Τιμής στο πρόσωπο τους.

Δημιουργώντας μια προσβλητικού τύπου διάκριση μεταξύ ομοιοβάθμων.

Η συνεχής καθυστέρηση στην απονομή των δικαιούμενων ξιφών έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν Αξιωματικοί οι οποίοι έχουν προαχθεί στον βαθμό του Αστυνόμου Β (λοχαγού), χωρίς μέχρι σήμερα να τους έχει απονεμηθεί το προβλεπόμενο ξίφος και οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις χωρίς να μπορούν να φέρουν το ξίφος τους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και βασικό εξάρτημα της στολής των Αξιωματικών.

Το φαινόμενο αυτό δε, λάμβανει μορφή υποτιμητικων σχολίων και διακρίσεων μεταξύ Αξιωματικών, με αποτέλεσμα να πλήττεται η αξιοπρέπεια και το ηθικό των παραγόμενων.

Τόσο η ΠΟΑΞΙΑ και η ΠΟΑΣΥ όσο και η φυσική και πολιτική ηγεσία πρέπει να παρέμβουν έγκαιρα ακολουθώντας τα όσα προβλέπονται και στους υπόλοιπους ένστολους τών ενόπλων δυνάμεων, σταματώντας έγκαιρα άλλη μία αναστάτωση μεταξύ τών υπηρετούντων στο Σώμα

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis