Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 04/11/2021

Ως συνδικαλιστικός συνδυασμός Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε πως παρατηρούνται, δυστυχώς, στην περιοχή μας αντιδεολογικες μετακινήσεις Αστυνομικών, με τη μορφή των αποσπάσεων και των προσωρινών μετακινήσεων που καταστρατηγούν και τα ανώτατα χρονικά όρια αυτών, που είναι από 3 μήνες αντίστοιχα, αλλά και η διαδικασία επιλογής τους δεν τηρεί τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της ισότητας.

Ειδικότερα λόγω ανορθολογικού και ξεπερασμένου οργανογράμματος των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ και των λοιπών Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιοχή μας, καθώς και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, καθώς και σε συνδυασμό και με την υπάρχουσα κατάσταση της πανδημίας, δυστυχώς, η Διοίκηση διατάζει μακροχρόνιες αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις, που δεν πληρούν τις διατάξεις του Κώδικα Μετακινήσεων του π.δ. 100/2003 και στην ουσία καταστρατηγείται το υπηρεσιακό μέτρο και η οργανική θέση!

Επίσης, οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών επιλέγουν τους χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς όχι με βάση την Συνταγματική αρχή της χρηστής διοίκησης, αλλά με άλλα μη νόμιμα κριτήρια, που παραπέμπουν στη γνωστη φράση ότι στις Υπηρεσίες υπάρχουν "παιδιά και αποπαίδια".

Καλούμε άμεσα την ηγεσία να επανεξετάσει τις μετακινήσεις αυτές, να τηρηθεί ο θεσμός της οργανικής θέσης και να ελέγξει τον τρόπο επιλογών από κάθε Υπηρεσία, διότι υπάρχουν πολλές ανισότητες και αδικίες, ενω πολλές Υπηρεσίες είναι στο στάδιο να "κατεβάσουν τα ρολά τους", αφού στην ουσία υπολειτουργούν για πολύ μεγάλο διάστημα διάστημα. Άμεσα πρέπει να σταματήσουν οι αντιδεολογικές, αντισυναδελφικές και παράτυπες μετακινήσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ώστε να επέλθει υπηρεσιακή ισορροπία και ηρεμία, που τόσο έχουμε ανάγκη για τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Θεσσαλονίκη, 3 Νοεμβρίου 2021
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis