Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:32 | 02/09/2016

Κύριε Υπουργέ,

        Κύριε Αρχηγέ,

   Επικαλούμαστε τον θεσμικό σας ρόλο καθώς μια χθεσινή προγραμματισμένη πορεία διακοσίων προσφύγων-μεταναστών σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, κυριολεκτικά οδήγησε σε υπηρεσιακό χάος και παρέλυσε για πολλές ώρες το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από δεκάδες καταγγελίες μελών μας και αυτοπρόσωπη παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, διαπιστώσαμε ότι πολλοί Αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΔΑΕΘ εργάστηκαν πάνω από έντεκα ώρες, σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες ότι διατίθενται για υπηρεσία στις 05:00(δηλαδή σε λιγότερο από πέντε ώρες), ενώ οι ημερήσιες αναπαύσεις πολλών συναδέλφων ανακλήθηκαν την τελευταία στιγμή.

     Η απόφαση της φυσικής Ηγεσίας της ΓΑΔΘ να ανακαλέσει τα ρεπό των συναδέλφων κατά παράβαση της επιφύλαξης του άρθρου 12 παρ. 1 του Π.Δ.27/1986 (Φ.Ε.Κ.-11/Α), το οποίο αναφέρει ότι ανάκληση επιτρέπεται, όπως και στις άδειες, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών με απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών και Δημ. Τάξης ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιδεικνύει ότι οι διοικούντες Αξιωματικοί που θα έπρεπε να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα διατασσόμενα και να αποτελούν παράδειγμα ευνομίας, αυθαιρετούν χωρίς να ελέγχονται από τους προϊσταμένους τους.

    Τα Προεδρικά Διατάγματα και οι Νόμοι που θεσπίστηκαν για την προστασία των εργαζόμενων Αστυνομικών, μέχρι σήμερα παρουσιάζουν αδυναμία εφαρμογής που οφείλεται στους εσωτερικούς κύκλους του Σώματος. Η στερεοτυπική αντίληψη ότι οι Αξιωματικοί διοικούν κατά βούληση και δεν δεσμεύονται από τη νομοθεσία πρέπει πλέον να εκλείψει.

        Κύριε Υπουργέ,

        Κύριε Αρχηγέ,

     Η χθεσινή αντίδραση της Ηγεσίας της ΓΑΔΘ, εκτός από πολλά παράπονα συναδέλφων και πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν ποικιλοτρόπως, μας δημιουργεί μια εύλογη απορία. Αν μια μικρή πορεία που ήταν προγραμματισμένη, οδηγεί σευπηρεσιακές υπερβολές και αντιμετωπίζεται σαν έκτακτο γεγονόςτι θα συμβεί κατά τη διεξαγωγή της 81ης ΔΕΘ που η πόλη θα κατακλυστεί από διαδηλωτές;

   Καθώς η υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των Αστυνομικών διαταράσσεται συνεχώς, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ελεγχθεί αν στα χθεσινά μέτρα τάξης της ΓΑΔΘ τηρήθηκαν οι διατάξεις των Π.Δ. που αφορούν την ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων και τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. Είναι καθήκον όλων μας να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες των προϊσταμένων που ταλανίζουν και εξαντλούν ψυχικά και σωματικά το αστυνομικό προσωπικό. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

 

www.eayth.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis