Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 12/07/2019

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλαν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο.

Όπως είπε η κα Κεραμέως, δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Προανήγγειλε ωστόσο πως η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και κυρίως σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή, όπως είπε.

[custom:google-ads]

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για το θέμα έχουν ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις.

Η κα Κεραμέως ανακοίνωσε και παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων, για να εξεταστεί, όπως είπε, αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομές.

Σήμερα, σύμφωνα με την υπουργό, θα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική Σχολή» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν, όπως είπε, και μακροπρόθεσμους στόχους και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. «Θέλουμε να απεμπολήσουμε εξουσίες και αρμοδιότητες και να τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis