Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 02/09/2015

Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην απόφασή του να υποβάλλει παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε σε συνέντευξή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Πανούσης.

«Τρεις φορές ετοιμάστηκα να φύγω. Ετοίμασα επιστολές αλλά δεν τις έστειλα ποτέ γιατί ερχόταν ο πρωθυπουργός και μου έλεγε ότι είναι μαζί μου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, ενώ συμπλήρωσε πως «όταν ζητούσα να δω τον πρωθυπουργό αναρωτιόνταν όλοι γιατί το έκανα. Όταν πήρα το ελεύθερο έκανα κάποια πράγματα και μετά είπα ότι θα με κρίνει ο κόσμος».

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πανούσης τόνισε πως πρόκειται για «βασική του αρχή» να μην είναι υποψήφιος, ευχαριστώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετέχει σε μία κυβέρνηση Τσίπρα ή εθνικού σκοπού, διευκρινίζοντας ότι «θα το συζητούσα αλλά θα έθετα και τους όρους μου».

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης άσκησε και την κριτική του για την απελθούσα κυβέρνηση τονίζοντας ότι «οι υπουργοί ήταν καλά παιδιά και έντιμα αλλά άπειρα. Ήταν στοχαστές και ακτιβιστές. Έτσι δεν κυβερνάς. Είχαν μια εσωτερική σχιζοφρένεια. Η το πιστεύεις και το εφαρμόζεις το πρόγραμμα ή δεν το πιστεύεις και πας σπίτι σου».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που έχει τηρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την Προεδρία της Βουλής. «Ήταν να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και πρότεινε η ίδια την Προεδρία της Βουλής και μέσα στην βαβούρα έγινε δεκτό. Όποιος πάει να δείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από τους άλλους νομίζω ότι χάνεται σε αυτή την χώρα. Νομίζω θα καεί πολύ γρήγορα. Κατά την γνώμη μου δεν θα παίξει κανέναν ρόλο» εκτίμησε.

Καταλήγοντας, ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε το κόμμα Λαφαζάνη «συγκυριακό» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «εάν δεν κάνει λάθη ο Τσιπρας τότε θα μπει στην Βουλή τώρα, αλλά μετά δεν θα ξαναμπεί».

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis