Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 27/07/2022

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2022. Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, καθώς -όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως- αναμένεται να γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι εκπαιδευτικοί αναλυτές βλέπουν σημαντική πτώση των βάσεων στις σχολές των περισσότερων Επιστημονικών Πεδίων, κυρίως στο 4ο των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής. Πτώση θα έχουν και οι βάσεις των σχολών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικών Επιστημών) καθώς και του 1ου (Ανθρωπιστικών Σπουδών). Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας) φαίνεται ότι θα έχουμε αυξομειώσεις.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωμα με εκτιμήσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα", υπάρχουν τμήματα που μπορεί να παρουσιάσουν φέτος πτώση ακόμη και μεγαλύτερη των 500 μορίων. Τμήματα μεσαίων και χαμηλών βαθμολογιών θα εμφανίσουν πιο συγκρατημένη πτώση. Εξαίρεση θα αποτελέσουν – πιθανότατα – συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα, τα οποία αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική τάση. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι φέτος οι αριστούχοι ήταν λιγότεροι σε όλα τα επιστημονικά πεδία και αναμένεται να παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρξουν τμήματα με λιγότερους των 10 εισακτέους.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων "Ομόκεντρο", Αντώνης Φλωρόπουλος, ο οποίος έκανε την επεξεργασία των στοιχείων, σημειώνει στα Νέα, ότι για την εκτίμηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές ελήφθησαν υπόψη η κλιμάκωση της βαθμολογίας ανά μάθημα, ο αριθμός των υποψηφίων, οι προσφερόμενες θέσεις, η καθιέρωση συντελεστών βαρύτητας και στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου αντί για τα δύο μαθήματα στα οποία εφαρμόζονταν εδώ και πολλά χρόνια. "Οι προτιμήσεις των υποψηφίων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα γιατί απαιτείται πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό τυχαίο δείγμα", διευκρινίζει.

Δείτε τους πίνακες με τις εκτιμήσεις των βάσεων:

βάσεις

βασεις

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis