Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 02/07/2019

Από την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019 το μηχανογραφικό τους.

Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση». Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

[custom:google-ads]

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψηφίους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Οι υποψήφιοι φέτος θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς υπάρχουν ορισμένες παγίδες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουν. Τα μηχανογραφικά αποτυπώνει τον «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάρχουν μόνο Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναμένεται κατάρρευση των βάσεων 2019. Σταθερά θα κινηθεί το 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώ σημαντική πτώση θα υπάρξει σε 2ο και 3ο πεδίο, λόγω των θεμάτων σε Μαθηματικά και Χημεία.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis