Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
διασ
08:44 | 07/09/2022

Παλιός γνώριμος για επίθεση με γκαζάκια σε... λάθος πολυκατοικία τον Σεπτέμβρη του 2021, είναι όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα στο Περιστέρι, έχοντας στην κατοχή του εμπρηστικό μηχανισμό. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, δεν έχουν εικόνα για το ποιος ήταν ο στόχος του νεαρού εμπρηστή, ούτε υπάρχουν ενδείξεις για το αν το συμβάν σχετίζεται με οπαδικές διαφορές.

Ο 22χρονος που ανήκει σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών μεγάλης ομάδας της Αθήνας, περπατούσε τα ξημερώματα σε δρόμο στο Περιστέρι, κρατώντας μια σακούλα στα χέρια του, όταν κίνησε τις υποψίες αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Αφού προχώρησαν σε έλεγχο διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε κρυμμένα μέσα στη σακούλα μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο 22χρονος απασχολεί τις αρχές. Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε συλληφθεί μαζί με ένα ακόμα άτομο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας για την αντιμετώπιση περιστατικών οπαδικής βίας. Οι δύο νεαροί, είχαν κατηγορηθεί για εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Ζωγράφου. Τότε είχαν τοποθετήσει και ενεργοποιήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Οι αρχές πίστευαν ότι η συγκεκριμένη επίθεση είχε ως στόχο αστυνομικό που έμενε στο συγκεκριμένο κτίριο, όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν χτυπήσει... λάθος πολυκατοικία. Οι προθέσεις των εμπρηστών που... μπέρδεψαν την αρίθμηση της διεύθυνσης, είχαν οπαδικό χαρακτήρα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.. Μάλιστα ο άνδρας που στόχευαν, φέρεται να ήταν κατηγορούμενος για ένοπλη ενδο-οπαδική επίθεση που είχε σημειωθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 9 Σεπτεμβρίου του 2021, με θύμα έναν 32χρονο ομογενή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis