Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 03/04/2017

Σε «λαβράκι» έπεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με τους σεσημασμένους κακοποιούς που κατάφεραν να συλλάβουν, ύστερα από κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση το πρωί στο Π. Φάληρο.

Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι ένας Ρώσος και ένας Αρμένιος. Ειδικά για τον Ρώσο ανακάλυψαν πως ήταν παλαιότερα μέλος της διαβόητης συμμορίας «Ρουσλάν», όπως έλεγαν τον Γεωργιανό αρχηγό τους, γνωστός και ως «Ιορδάνης», ο οποίος στρατολογούσε κακοποιούς από την Δυτική Αττική με καταγωγή από πρώην Σοβιετικές χώρες, τους εκπαίδευε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τακτικές και όπλα και στη συνέχεια τους έριχνε στην διάπραξη δεκάδων οργανωμένων ένοπλων ληστειών.

Η συμμορία αυτή «ξεδοντιάστηκε» το 2008. Μάλιστα, ο Ρώσος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2011 στην Αμφιάλη,  ύστερα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ που κατεδίωξαν εκείνον και τους συνεργούς του, μετά από ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κερατσινίου και στη συνέχεια κρύφτηκαν  μέσα σε σπίτι κατοίκου της περιοχής.

Ο Μολδαβός που έχασε την ζωή του από πτώση κατά την προσπάθεια διαφυγής του είχε αποφυλακιστεί μόλις το 2015 με χρήση των βελτιωτικών νομοθετικών ρυθμίσεων περί αποσυμφόρησης των φυλακών. Τα κοινά όλων τους είναι ότι ήταν σεσημασμένοι, άκρως επικίνδυνοι και έτοιμοι για όλα και βέβαια παρά το ποινικό τους ιστορικό, ωφελημένοι από την Δικαιοσύνη και το «Σωφρονιστικό Σύστημα»…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση των δύο συλληφθέντων ώστε να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες και βεβαίως για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και του τέταρτου δράστη που κατάφερε μέσα στο πανδαιμόνιο να διαφύγει, αν και προσπάθησε να μπει και να κρυφτεί σε διαμέρισμα, αφού συνεχώς χτύπαγε τα κουδούνια των γειτόνων, που στο μεταξύ άκουγαν τις οδηγίες των Αστυνομικών και ευτυχώς δεν του άνοιξε κανείς.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis