Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:18 | 24/07/2020

Προς: 1. Υπουργό ΝΑ.Ν.Π. κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

  1. Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχο Κλιάρη Θεόδωρο
  2. Β’ Υ.ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Υποναύαρχο Ισάκογλου Νικόλαο
  3. ΔΚ Α’ Υποναύαρχο ΛΣ Καραγεώργο Γεώργιο
  4. ΔΚ Δ’ Υποναύαρχο ΛΣ Πασσάδη Νικόλαο
  5. Δ/ντή Προσωπικού Πλοίαρχο ΛΣ Φραγκιά Χρήστο

 

Θέμα: «ΠΑΘ – τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού κάποια στιγμή πρέπει να αντικατασταθούν»

Στο πλαίσιο της χρηστής και ανθρώπινης διαχείρισης των στελεχών που υπηρετούν στα Περιπολικά Σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο μεταθέσεων αυτών, εφόσον έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη υπηρεσία άνω των πέντε (05) ετών και τα οποία φυσικά επιθυμούν τη μετάθεσή τους.

Τα στελέχη των Π.Α.Θ. ειδικά από το 2015 βρίσκονται εν πλω εννέα (09) μήνες το χρόνο και τις περισσότερες φορές εργάζονται κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες οι οποίες περιλαμβάνουν 7ήμερη εργασία με 12ωρη απασχόληση.

Ενώ προβλέπονται τριάντα δύο (32) συνολικά πλεύσιμες ώρες την εβδομάδα τις περισσότερες φορές ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος είναι διπλάσιος του προβλεπομένου.

Άλλωστε όπως τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ταχυπλόου σκάφους στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ «τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολλά στελέχη με υπηρεσία στα Π.Α.Θ. πολύ παραπάνω από τα πέντε (05) έτη που φτάνει ακόμα μέχρι και τα δέκα πέντε (15) έτη.

Προτείνουμε όπως στα επερχόμενα τακτικά συμβούλια μεταθέσεων 2020 να υπάρχουν θέσεις στελέχωσης για τα Π.Α.Θ. οι οποίες θα προκύψουν από την Β’ και Γ’ φάση των τακτικών συμβουλίων.

Παράλληλα δε, θα πρέπει να δοθούν και άλλα κίνητρα στα στελέχη των Π.Α.Θ. όπως η αναγνώριση διπλών ετών (εξάμηνα) όπως ισχύει και σε άλλες επιχειρησιακές μονάδες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αλλά και να τηρηθεί και η διάταξη του ηλικιακού ορίου των σαράντα πέντε (45) ετών για τα στελέχη που επιθυμούν να απεμπλακούν από τη θαλάσσια υπηρεσία.

Τα Π.Α.Θ. είναι ο καθρέφτης του Σώματος και τα στελέχη που τα επανδρώνουν δίνουν καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα, γι’ αυτό λοιπόν η Υπηρεσία οφείλει να βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό τους και επιτέλους να μην τους συμπεριφέρεται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis