Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 17/09/2020

Την θέση ότι η στρατιωτική θητεία δεν είναι ένα θέμα – ταμπού, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Το θέμα της στρατιωτικής θητείας δεν πρέπει να είναι ταμπού, γιατί το ορίζουν δύο βασικές παράμετροι: Η μια είναι η τουρκική προκλητικότητα, που έχει ξεπεράσει, όπως έχουμε πει, κάθε όριο το τελευταίο διάστημα. Και η άλλη είναι η γήρανση του πληθυσμού, που επιβάλλει να έχουμε υπόψη μας τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να ενισχύουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη είχε αναφερθεί στην στρατιωτική θητεία λέγοντας πως είναι «Ανοιχτό το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης για όλους στα 18».

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές για την θητεία» είχε πει ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».

«Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Ψηφιακές δεξιότητες να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος», επεσήμανε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

«Πρέπει να το θέσω, υπάρχει και το ζήτημα που δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω, της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ισότητα για όλους. Το συζητάμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις» αποκάλυψε.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis