Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:22 | 16/09/2022

Το λεωφορείο στην Πάτρα εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, όταν κάποια στιγμή, μια ομάδα τσιγγάνων μπήκε μέσα. Όταν ο οδηγός τους ζήτησε τα εισιτήρια, εκείνοι του επιτέθηκαν με αγριότητα. Ο ένας του πέταξε καφέ και οι υπόλοιποι ξεκίνησαν να τον ξυλοφορτώνουν. Οι δράστες στη συνέχεια κατέβηκαν από το λεωφορείο και απομακρύνθηκαν από την περιοχή, πριν φτάσει η αστυνομία.

Το σοβαρό επεισόδιο σε βάρος οδηγού λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας (γραμμή Νο 1) σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος κατήγγειλε στη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ρομά ενώ εκτός από τον ξυλοδαρμό του πέταξαν και ένα ποτήρι με καφέ.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Γιάννης Ρήγας, Ρομά ανέβηκαν την Τετάρτη (14-09-2022) στο συγκεκριμένο λεωφορείο της γραμμής και αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο. Ο οδηγός τους έκανε παρατήρηση και μεταξύ τους άρχισε έντονος διάλογος.

Ο οδηγός τους παρακάλεσε να κατέβουν από το όχημα και τότε εκείνοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ ένας του πέταξε στο πρόσωπο το ποτήρι με τον καφέ που κρατούσε! Μέχρι ο οδηγός να προλάβει να αντιδράσει και να καλέσει τις Αρχές, οι Ρομά είχαν εξαφανιστεί.

«Είναι γεγονός ότι η παραβατικότητα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας έχει αυξηθεί. Οχι από όλους, αλλά από συγκεκριμένα άτομα τα οποία γνωρίζει η Αστυνομία το πώς κινούνται» δήλωσε στο flamis.gr, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται επεισόδια με πρωταγωνιστές Ρομά στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Ομως το προχθεσινό κρίνεται ως το πλέον σοβαρό!

Ο κ. Ρήγας έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σε άλλο σημείο της πόλης (Πλ. Μαρούδα) σημειώθηκε ο τραυματισμός της γυναίκας σε λεωφορείο της γραμμής. «Ο οδηγός του λεωφορείου πάτησε φρένο επειδή ακριβώς μπροστά του πέρασε κάποιος ώστε να μην τον χτυπήσει. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο και η γυναίκα έπεσε μέσα στο λεωφορείο και είχε ελαφρύ τραυματισμό» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis