Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:20 | 16/04/2020

Σε πλήρη συναγερμό είναι η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από εκκλησίες τις ημέρες της κορύφωσης του Θείου Δράματος, δηλαδή από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ήδη στον σχεδιασμό της προβλέπεται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, να ξεκινήσουν περιπολίες αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. έξω από ιερούς ναούς και κοιμητήρια, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, ώστε να παρέμβουν σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων.

Μέχρι το βράδυ της Ανάστασης, οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο κίνδυνος φαινομένων συνωστισμού έξω από ναούς γίνεται μεγαλύτερος λόγω των τελετουργικών της περιφοράς του Επιταφίου και της αφής του Αγίου Φωτός.

Έλεγχοι και στο Διαδίκτυο

Στον σχεδιασμό των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα συμμετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας καθώς παρατηρήθηκαν καλέσματα μέσα από ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πως θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και που θα τους πάνε όλους; ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ….. », ανέφερε χαρακτηριστικά μία ανάρτηση, ενώ σε άλλες προέτρεπαν τον κόσμο να βρεθεί στους ναούς: «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Στη Λαμία επίσης παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία ελεύθερη Θεία Κοινωνία- Ανάσταση για όλους».

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα μέλη τους να επιτίθενται φραστικώς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα.

Χαρακτηριστική είναι ανάρτηση μέλους ομάδας με τις φωτογραφίε Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Τσιόδρα και τίτλο: «Οι παπατζήδες». Την ανάρτηση συνοδεύει το κείμενο: «Εδώ ο παππάς… εκεί ο παππάς, που είναι ο παππάς. Εκεί φθάσατε να κυνηγάτε έναν παππά!».

Ιερέας έστελνε μηνύματα για πριβέ Θεία Κοινωνία

Το πιο σοβαρό ωστόσο περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψη τω αρχών είναι εκείνο ιερέα σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος έστειλε μαζικά SMS σε πιστούς για πριβέ Θεία Κοινωνία αλλά και Θεία Μετάληψη. Για τα μηνύματα ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του ιερέα ο οποίος προχώρησε στις απαιτούμενες παρατηρήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλεγχοι για το Πάσχα: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και την Κυριακή


Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis