Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:19 | 15/07/2022

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, είχε συνάντηση την 14/07/2022 με την Υφυπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κα Romina Kuko, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων του Υφυπουργού με Αλβανούς ομολόγους του, που αποσκοπούν στην οικοδόμηση ενός σταθερού περιβάλλοντος ασφάλειας σε διακρατικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος που έχει επιτελεστεί στη διμερή αστυνομική συνεργασία ελληνικών και αλβανικών Αρχών στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας από την ελληνική πλευρά.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έναρξη επιχειρησιακής λειτουργίας του Κοινού Κέντρου Επαφής για την αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας στην Κακαβιά, η οποία έχει δρομολογηθεί για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, εξετάστηκε το ζήτημα της απευθείας επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των όμορων αστυνομικών διευθύνσεων Ελλάδας και Αλβανίας ως προς το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης της αυξημένης λόγω θέρους διέλευσης Αλβανών πολιτών από και προς Ελλάδα.

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis