Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:43 | 23/03/2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα και με γνώμονα το δόγμα «Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού» υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και των νέων σύγχρονων μορφών του και το ανθρώπινο προφίλ της Ελληνικής Αστυνομίας αποτέλεσαν τα αρχικά σημεία αναφοράς του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Παρέθεσε και στοιχεία που δείχνουν τη μείωση της εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας κατά μέσο όρο 30%.

Ειδική ενότητα στην ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν και οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου και η επίλυση διαχρονικών αιτημάτων των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, μίλησε για τη διαρκή εκπαίδευση των αστυνομικών, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και την απελευθέρωση σημαντικών δυνάμεων από γραφειοκρατικά πάρεργα, την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, τις νομοθετικές παρεμβάσεις και επιχειρήσεις για περιορισμό των φαινομένων χουλιγκανισμού, τις ΟΠΠΙ που θα ενισχύσουν την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και την ανανέωση του εξοπλισμού των Αστυνομικών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέδειξε και τα αποτελέσματα των πρόσφατων αστυνομικών επιχειρήσεων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν αιφνιδιαστικά και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου και της χώρας όπου παρουσιάζονται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του διαβεβαίωσε ότι η αστυνομική δύναμη στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας θα είναι αυξημένη με σκοπό όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να αισθάνονται ασφαλείς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis