Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:43 | 05/07/2018

Της

Συνεχίζοντας την κοπιώδη προσπάθεια ανάδειξης των υποψηφίων που θέλουν να μοιραστούν τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, η εφημερίδα μας σήμερα παρουσιάζει νέα πρόσωπα από τα Γενικά Λύκεια της Λέσβου, σε συνέχεια του ρεπορτάζ μας της 30ης Ιουνίου. Αυτή τη φορά, ωστόσο, αναζητήσαμε και τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου, που κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις. Θυμίζουμε, γι’ άλλη μια φορά, και προκειμένου να μη θιγεί κανένας υποψήφιος, ότι η έρευνα είναι αποκλειστικά δική μας, γιατί τα σχολεία φέτος δεν μπορούν να δώσουν βαθμολογίες λόγω του νέου μέτρου προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έτσι δεν αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες έξω από τα σχολεία με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, παρά μόνο οι κωδικοί τους. Το «Ε» παραμένει ανοιχτό για τους υποψηφίους που θέλουν να μοιραστούν τις επιδόσεις τους.

Νίκος Βλουτής, ΓΕΛ Πέτρας

Η δεύτερη φορά τον αντάμειψε!

Ο Νίκος Βλουτής από το ΓΕΛ Πέτρας έδωσε για δεύτερη φορά πανελλήνιες και είχε ακολουθήσει την κατεύθυνση ανθρωπιστικών Σπουδών: «Πέρυσι είχα περάσει στο Παιδαγωγικό Πάτρας. Παρόλα αυτά ο στόχος μου ήταν η σχολή Αστυφυλάκων. Διάβασα αρκετά την χρονιά που μας πέρασε και πιστεύω ότι θα πετύχω το στόχο αυτό. Τα μόρια που συγκέντρωσα είναι 17.564».

Ραφαήλ Νιάνιος, 5ο ΓΕΛ

Στα φαβορί με 19057 μόρια!

Με 19,9 στη Βιολογία, ο Ραφαήλ Νιάνιος από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης κατατάσσεται στις βαθμολογίες - φαβορί με 19.057 μόρια, στις σχολές Υγείας. «Διάβαζα πολύ, αλλά έκανα και τις βόλτες μου, κυρίως τις Παρασκευές με τους φίλους μου. Δεν έχανα τον χρόνο μου άσκοπα» μας εξηγεί. Εξάλλου ο Ραφαήλ δεν είναι πολύ αγχώδης τύπος. Πού και πού χαλάρωνε παίζοντας με το γιουκαλίλι του μετά από δύο ώρες διάβασμα. Έχει και συγκρότημα με τους φίλους του και παίζει ντραμς, αλλά αυτή τη χρονιά οι πρόβες δεν συνεχίστηκαν λόγω της Γ΄ Λυκείου.

Το πολύ το διάβασμα, εξομολογείται, το ξεκίνησε στη Β΄ Λυκείου και μάλλον είχε κρατήσει δυνάμεις για τις δύο τελευταίες χρονιές, ώστε να επιδοθεί στο διάβασμα.

Τον δυσκόλεψε η Φυσική γιατί είχε πολλά θέματα και ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Στόχος του η Ιατρική Αθηνών και σύμφωνα με την εκτίμηση περί πτώσης των βάσεων στο εν λόγω πεδίο, αναμένεται να περάσει. Και τώρα στα μπάνια, αλλά και σκέφτεται το μηχανογραφικό. Αν δεν είναι Ιατρική Αθήνας θα είναι σε άλλη πόλη ή θα περάσει στο Βιολογικό που επίσης του αρέσει.

Ελένη Ευριπιώτη, ΓΕΛ Γέρας

Με τις πιο καλές συμβουλές επιτυχίας!

Η πρώτη στο σχολείο της, και από το πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, η Ελένη Ευριπιώτη συγκέντρωσε 17.912 μόρια. Πιο αναλυτικά έγραψε 19,6 στα Λατινικά, 18,4 στα Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση 18 και Ιστορία 16.

«Η αγάπη μου για τα αρχαία, το πάθος μου, με οδηγεί στη Φιλολογία, αλλά σκέφτομαι και τη Νομική», μας λέει.

Στερήθηκε τον ύπνο, όπως λέει με σιγουριά, να βγαίνει βόλτες με την παρέα της. «Ήθελα να κοιμάμαι λίγο περισσότερο το μεσημέρι για να κρατάω δυνάμεις», το κατάφερε μέχρι ενός σημείου για να αντέχει ως αργά το βράδυ. Η συμβουλή της στους επόμενους υποψήφιους; «Να υπάρχει αυτογνωσία. Να ξέρεις τις αδυναμίες σου, τα υπέρ και τα κατά σου, ώστε να προσπαθείς να βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο και να μην απογοητευτείς στο τέλος. Και φυσικά ένα πρόγραμμα μεθοδικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου. Τέλος, οποιαδήποτε κενά έχεις, να προσπαθήσεις να τα καλύψεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Να είσαι φιλόπονος και υπομονετικός». Προσθέτει ότι καθοριστικός παράγοντας είναι η ψυχική ηρεμία, το περιβάλλον να είναι συγκαταβατικό. «Όλα τα παιδιά το αξίζουν. Να φτάσουν στους στόχους τους».

Γρηγόρης Μαντζουράνης, 5ο ΓΕΛ

Στόχος η Ιατρική Θεσσαλονίκης

Σε δύο πεδία, το 2ο των μαθηματικών όπου συγκέντρωσε 17.519 και στο 3ο των σχολών υγείας που συγκέντρωσε 18797 μόρια εξετάστηκε ο Γρηγόρης Μαντζουράνης από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Η καλύτερη επίδοσή του ήταν το 19,6 στη Βιολογία. Τον δυσκόλεψαν περισσότερο τα μαθηματικά στα θέματα. Πρώτη του επιλογή είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης. Τι στερήθηκε; Τους φίλους του, για το διάβασμα!

Παναγιώτης Σαμαράς, 5ο ΓΕΛ

Πρώτη επιλογή το Μετσόβειο!

Συγκέντρωσε 18.738 μόρια στο 2ο πεδίο και 17.937 στο 3ο ο Παναγιώτης Σαμαράς από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης για να έχει περισσότερες επιλογές. Με ένα στρογγυλό 20 στη Φυσική, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος για τις βαθμολογίες του, διαπιστώνοντας ότι τον δυσκόλεψε η Βιολογία που ήταν στο 2ο πεδίο. Βέβαια το διάβασμα που έριξε ήταν περισσότερο απ’ ό,τι αν διαγωνίζονταν σε ένα.

«Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά έπρεπε για να πετύχω τους στόχους μου. Στερήθηκα βόλτες και τους φίλους μου», αλλά και τον αθλητισμό που έκανε χρόνια, όπως εξομολογείται στην εφημερίδα μας.

Τώρα ετοιμάζει το μηχανογραφικό του με πρώτη επιλογή το ΕΜΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Χίος, Κυκλάδες και ποιος ξέρει πού αλλού θα κάνει μπάνια για να γιορτάσει τις επιδόσεις του!

Αθανασία Γιαννάκα, 5ο ΓΕΛ

Χημικό ή Διατροφολογία

Ανάμεσα σε Χημικό ή Διατροφολογία στο Χαροκόπειο βρίσκεται η Αθανασία Γιαννάκα από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης που καλείται τις επόμενες ημέρες να συμπληρώσει το μηχανογραφικό της.

Από το 3ο πεδίο με βιολογία συγκέντρωσε 17.949 μόρια, γράφοντας 18,9 στη Χημεία. Από τη Β΄ Λυκείου ήξερε ότι θέλει να πάει στο Χημικό. Όσο για τη Διατροφολογία την αποφάσισε φέτος. Τη δυσκόλεψε περισσότερο η Φυσική κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις της. «Ήταν σίγουρα μια χρονιά απαιτητική, αγχωτική. Απαιτούσε οργάνωση στο διάβασμα και συγκέντρωση» μας λέει. Στερήθηκε κάποιες εξόδους και ελεύθερο χρόνο, «αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα».

Μυρσίνη Κατσαρού, 2ο ΕΠΑΛ

Από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ, μια «σοφή επιλογή»!

Η Μυρσίνη Κατσαρού, η πρώτη σε βαθμολογία από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.715 μόρια από τον Γεωπονικό τομέα και το τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων και Ποτών.

«Ή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο Χαροκόπειο Διαιτολογία» μας απαντά στην ερώτηση πού θέλει να περάσει. «Στερήθηκα πολλά πράγματα. Άφησα το Γενικό Λύκειο στη Β΄ Λυκείου όταν πήγα στο ΕΠΑΛ και ήταν μεγάλο ρίσκο. Το ρίσκαρα γιατί ήθελα να είναι πιο ανθρώπινη η διαδικασία των Πανελληνίων και να μην ξοδέψω πολλά χρήματα σε Φροντιστήρια. Οι καθηγητές μου ήταν πάρα πολύ καλοί, με στήριξαν πάρα πολύ» προσθέτει.

Αξίζει και άλλοι υποψήφιοι να κάνουν το ίδιο, μας λέει: «Περνάς σε πολύ καλές σχολές. Είναι ένα ζωντανό σχολείο. Έχει τα πάντα. Εγώ έδινα σημασία και στο απολυτήριο γιατί παίρνεις και απολυτήριο από τα ΕΠΑΛ. Δεν διάβαζα μόνο για τις πανελλαδικές. Έδινα με στόχο κάτι κατορθωτό». Και καταλήγει: «Απλά πρέπει από το Γυμνάσιο να διαβάζεις όλα τα μαθήματα καλά. Έτσι πρέπει, αυτή είναι η συμβουλή μου».

Εβελίνα Λάγαρη, 2ο ΕΠΑΛ

Περνάει «ήδη» στη σχολή που αγαπά!

Η Εβελίνα Λάγαρη, δεύτερη σε βαθμολογία με 18.530 μόρια από το 2ο ΕΠΑΛ και το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας έγραψε καλύτερα (19,9) στο μάθημα της υγιεινής. Κι εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί της στέρησαν το 0,1! Η Εβελίνα θέλει να περάσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών που ήταν η πρώτη της επιλογή από τότε που σκέφτεται το μηχανογραφικό της.

«Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά. Στερήθηκα κάποιες βόλτες και τους φίλους μου, αλλά το πρόγραμμα με βοήθησε και τώρα θα το αναπληρώσω!» μας λέει. «Χρειάζεται πρόγραμμα, υπομονή και μακριά από το άγχος. Όταν είσαι καλά προετοιμασμένος, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει»! επιμένει.

 

Γιάννης Τσακίρης, 2ο ΕΠΑΛ

Από εξετάσεις σε εξετάσεις!

Συγκέντρωσε 17.560 μόρια ο Γιάννης Τσακίρης από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Η καλύτερη βαθμολογία του ήταν στο μάθημα της Ανατομίας με 19,3 και η αμέσως επόμενη 19 στο μάθημα της Υγιεινής.

Χτες έδινε εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας. Εξάλλου οι πρώτες του επιλογές είναι τα Σώματα Ασφαλείας, η Ιατρική και ΤΕΦΑΑ. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Δεν κουράστηκα όσο άλλοι. Διάβαζα δύο με τρεις ώρες τη μέρα, ίσως και λιγότερο. Απλά τους τελευταίους δύο μήνες με τη βοήθεια της θείας μου, αφιέρωσα περισσότερο χρόνο και τα κατάφερα!»

Παναγιώτης Παυλακέλλης, 5ο ΓΕΛ

Συμβουλεύει διάβασμα, αλλά και χαλάρωση!

Από το 2ο πεδίο, ο Παναγιώτης Παυλακέλλης από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 17.776 μόρια και σκέφτεται Πολυτεχνείο, τη σχολή Μηχανολόγων. Ακόμα όμως δεν έχει συμπληρώσει το μηχανογραφικό και έχει αρκετές ημέρες ακόμα μπροστά του.

«Δεν πιέστηκα πολύ. Δεν περιόρισα σημαντικά τις ασχολίες μου, είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά και πρόγραμμα» μας λέει για τη χρονιά που πέρασε.

«Να διαβάζουν μεν, αλλά να μην αγχώνονται και να έχουν χρόνο για να χαλαρώνουν» είναι η συμβουλή του στους επόμενους υποψηφίους.

Πηγή:  emprosnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis