Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:57 | 17/06/2022

Ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι δυνάμεις της αποστολής Μπαρχάν στη δυτική Αφρική σκότωσαν κάπου 40 τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με την Μπουρκίνα Φάσο τη 14η Ιουνίου.

Έπειτα από επίθεση εναντίον μελών της χωροφυλακής του Νίγηρα και κατόπιν αιτήματος των αρχών στη Νιαμέ, η δύναμη Μπαρχάν εντόπισε και παρακολούθησε από αέρος πομπή περίπου 40 μοτοσικλετών και κατόπιν εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον της.

«Η στρατιωτική δέσμευσή μας στην περιοχή του Σαχέλ και της Σαχάρας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο πλευρό των αφρικανών εταίρων μας είναι απόλυτη», ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνού.

Ο Νίγηρας, άλλοτε γαλλική αποικία, συμφώνησε τον Φεβρουάριο να φιλοξενήσει ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων που αποχωρούν από το γειτονικό Μαλί.

Εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης στις σχέσεις της με το Μπαμακό, το Παρίσι άρχισε να αποσύρει που είχε αναπτύξει στο Μαλί το 2013. Στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο, επιθέσεις τζιχαντιστών τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε περιοχές του βορρά στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis