Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:31 | 10/01/2022

Πριν το τέλος της άνοιξης, αφού πρώτα εκπαιδευθούν στην σχολή της Κομοτηνής, θα εγκατασταθούν στα πανεπιστήμια οι 400 άνδρες και γυναίκες που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Ο πρώτος πάντως που μίλησε ανοικτά για την ανάγκη ενός σώματος φύλαξης των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν, ήδη απο το 2014, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τότε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προτείνει τότε μεταξύ άλλων την εκπαίδευση και δημιουργία ειδικών ομάδων για την ασφάλεια των ιδρυμάτων και φοιτητών-καθηγητών, την επέμβαση της αστυνομίας όποτε απαιτείται και τον έλεγχο στις εισόδους ώστε στα πανεπιστήμια να εισέρχονται μόνοι όσοι έχουν δουλειά και όχι οποιοσδήποτε.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με αφορμή τις απειλές για τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, μετά τη διάλυση μετά από 34 χρόνια κατάληψης στο Βιολογικό, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Οι γνωστοί-άγνωστοι απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊώννου διότι η πολιτεία έκανε το αυτονόητο. Άδειασε έναν χώρο εντός του πανεπιστημίου που παράνομα είχαν καταλάβει επί 34 χρόνια και τον απέδωσε στην ακαδημαίκή κοινότητα για να γίνει βιβλιοθήκη. Οι απειλές τους, η βία, η τρομοκρατία τους δεν μας αγγίζουν. Είμαστε σθεναρά, με θάρρος και αποφασιστικότητα στο πλευρό του πρύτανη, της νομιμότητας, της ασφάλειας, του υγιούς ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου”.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis