Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:19 | 14/10/2022

Η Στρατιωτική Υπηρεσία παραμένει στη διάθεση των απολυθέντων οπλιτών για την παροχή συνδρομής, σε περίπτωση που ζητηθεί, σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση επί εκτάκτου προβλήματος μετακίνησης. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου με θέμα «Εγκαταλελειμμένοι απολυμένοι στρατιώτες στο νησί της Κω».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «τα Γενικά Επιτελεία καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης του στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που τις διέπει». «Στους οπλίτες θητείας που απολύονται χορηγείται κατάσταση επιβίβασης με μέριμνα των μονάδων - ανεξάρτητων υπομονάδων, για τον οριστικό τόπο διαμονής τους» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

«Οι οπλίτες θητείας, και εν προκειμένω εκείνοι που υπηρετούν στις νήσους, γνωρίζουν την ημερομηνία απόλυσής τους και προβαίνουν σε προκράτηση εισιτηρίων, με βάση την επιθυμία τους και την υφιστάμενη διαθεσιμότητα», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Την ημέρα της απόλυσής τους», συνέχισε, «επιδίδεται στους οπλίτες το απόκομμα του ειδικού φύλλου πορείας, η κατάσταση επιβίβασης και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και μεταφέρονται με οχήματα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας προς τον λιμένα αναχώρησης».

«Μετά την ημερομηνία απόλυσής τους, η Στρατιωτική Υπηρεσία δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα να επέμβει σε αποφάσεις και ενέργειες των απολυθέντων οπλιτών, σχετικά με το μέσο της μετακίνησής τους, τον χρόνο αναχώρησής τους από τη νήσο προς την οικία τους ή την περαιτέρω παραμονή τους στη νήσο αναχώρησης», διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με το συμβάν που περιγράφεται στη σχετική ερώτηση, η Στρατιωτική Υπηρεσία, όπως τόνισε ο υπουργός, «ουδέποτε ενημερώθηκε από υπό απόλυση οπλίτη ή απολυθέντα, ότι αδυνατούσε να προβεί σε προκράτηση εισιτηρίου ή σε έκδοση εισιτηρίου με τη χορηγούμενη κατάσταση επιβίβασης, προκειμένου να παρασχεθεί η σχετική μέριμνα που μνημονεύεται ανωτέρω».

«Σε ετήσια βάση χορηγείται σημαντικός αριθμός καταστάσεων επιβίβασης σε υπό απόλυση οπλίτες, οι οποίοι μετακινούνται προς την ηπειρωτική χώρα ή σε άλλη νήσο, και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε δυσχέρεια, που να αφορά στη μετακίνηση απολυόμενων οπλιτών προς τον τελικό τόπο διαμονής, προκειμένου να παρέμβει η Στρατιωτική Υπηρεσία για παροχή τυχόν διευκολύνσεων», κατέληξε, στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis