Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 06/10/2022

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δύνανται να συνεισφέρουν σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα για τα δασοπερίπολα ενώ για τον καλύτερο συντονισμό της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων υφίσταται το σχέδιο «Ξενοκράτης», για την εφαρμογή του οποίου εκδόθηκε ήδη από το ΓΕΕΘΑ σχετική διαταγή, που αφορά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, με θέμα «Μέριμνα προς απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από τα δασοπερίπολα και από δράσεις που αφορούν στο ζήτημα των λαθραία εισερχόμενων αλλοδαπών».

 

Διαβάστε επίσης

«Για τη λήψη της απόφασης εκπομπής των ανωτέρω περιπόλων», ξεκαθάρισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «λαμβάνονται υπόψη από τους υπεύθυνους όλοι οι παράγοντες που αφορούν στη δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού, των μέσων και του εξοπλισμού, ενώ παράλληλα συνεκτιμώνται και όλοι οι παράγοντες- προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτό καθαυτό το έργο και τη λειτουργία των μονάδων, από την εκτέλεση της εν λόγω αποστολής».

 

«Πρώτιστο μέλημα» συμπλήρωσε, «όλων των κλιμακίων διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί η λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων αποτελεσματικής υποστήριξης διοικητικής μέριμνας του προσωπικού, με σκοπό την άριστη και απρόσκοπτη εκτέλεση του οποιουδήποτε έργου ανατίθεται».

Για την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «η πρόληψη, η αποτροπή και η καταστολή της συνιστά αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο υπουργός ενώ, όπως προσέθεσε, «οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν την ΕΛΑΣ, μόνο κατόπιν σχετικού αιτήματος, συμμετέχοντας σε μικτές δράσεις αποτροπής- αντιμετώπισης προσπαθειών παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, σε όλο το μήκος της ελληνικής μεθορίου».

 

Όπως επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις «λαμβάνουν αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων με τμήματα ενεργών μονάδων του και με τη χρήση ηλεκτρονικών και πτητικών μέσων» ενώ επιπλέον «διεξάγουν μικτές περιπολίες με την ΕΛΑΣ, όποτε αυτό απαιτηθεί» και «τηρούν ετοιμότητα ενίσχυσης περιπολιών δρομολογίων και επαύξησης των ελέγχων επί αυτών».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis