Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ν. Παναγιωτόπουλος
13:38 | 23/08/2022

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) σύμφωνα με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (ΕΘΣΣ), προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της χώρας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο της αποστολής τους, οι ΕΔ συνδράμουν στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) στην αστυνόμευση των συνόρων με την παρακολούθηση,καταγραφή και ενημέρωση επί συμβάντων, που χρήζουν αντιμετώπισης από τα ΣΑ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Διαβάστε επίσης

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σχεδίασης του Στρατού Ξηράς, αλλά και της αποτροπής εισόδου Παράνομα Εισερχομένων Προσώπων (ΠΕΠ), έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός αποτρεπτικών εμποδίων, των οποίων η κατασκευή συνεχίζεται, ανάλογα με τις διατιθέμενες πιστώσεις, καθόσον η ενίσχυση της αμυντικής οργάνωσης στην περιοχή του Έβρου αποτελεί διαρκή επιδίωξη του ΓΕΣ".

Αυτά γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (20-06-2022) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ηλεκτροφόρο φράχτη ύψωσε η Πολωνία στα σύνορά της με την Λευκορωσία: Η Ελλάδα θα την μιμηθεί στον Έβρο;».

Περαιτέρω διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός κατασκευής, η κατασκευή και η επέκταση του φράχτη στην περιοχή του ποταμού Έβρου για την είσοδο Παράνομα Εισερχόμενων Προσώπων (ΠΕΠ) αποτελεί έργο του συνερωτώμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis