Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:21 | 20/03/2022

Σημαία του αντιπολιτευτικού του αγώνα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση του τρομοκράτη Βασίλη Δημάκη ο οποίος μετά από τρεις απεργίες πείνας, κατάφερε να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολής του. Ομως φαίνεται πως το αίτημά του να παρακολουθεί δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία ήταν απλώς το πρόσχημα για να βρει ευκαιρία να αποδράσει.

Τώρα καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές καθώς "έσπασε" το βραχιολάκι παραβιάζοντας την εκπαιδευτική του άδεια.

 

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα την υπόθεση του "βαρυποινίτη", ζητώντας από την κυβέρνηση να του δώσει το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο υπήρχε από την πρώτη στιγμή έντονη καχυποψία καθώς θεωρούσαν ως πρόσχημα το αίτημα του "ληστή με το καλάσνικοφ" για να σπουδάσει.

"Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όλους αυτούς που υποστηρίζουν το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην μόρφωση, διότι αυτό το παιδί έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τη ζωή" είχε δηλώσει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χαρακτηρίσει "εμβληματική" τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ με ερωτήσεις προς την Κομισιόν κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι αποκλείει τον Βασίλη Δημάκη από την εκπαίδευση.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί κυβέρνηση και σωφρονιστικό σύστημα

Την ώρα που ο βαρυποινίτης καταζητείται, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον προβληματισμό του γι’ αυτή την κίνηση η οποία θα μπλοκάρει ανάλογα αιτήματα άλλων κρατουμένων. Παράλληλα όμως κατηγορεί την κυβέρνηση πως θα φέρει ευθύνη αν δεν επιστρέψει ο Βασίλης Δημάκης στη φυλακή.

"Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα "σωφρονιστικό" σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τομέα δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης δικαιολογούν όσους τον στήριξαν την περίοδο της απεργίας πείνας και το δικαίωμα του στη μόρφωση ασκώντας κριτική στο σωφρονιστικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζουν "βαθιά συντηρητικό" και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

 

ΝΔ: Δίνει άλλοθι στον Δημάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την ανακοίνωσή του δίνει άλλοθι στον κατάδικο τον οποίο εξακολουθεί να υπερασπίζεται ακόμη και τώρα που καταζητείται.

"Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία" αναφέρει η Πειραιώς τονίζοντας πως τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει τα "ρέστα" από την πολιτεία.

Μάλιστα παρομοιάζουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη απέναντι στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα σημειώνοντας πως "οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν".

Πηγή:  thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Συμβουλευτική LGBTQIA2+ ατόμων - 25% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλους τους αναγνώστες του Policenet.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis