Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:28 | 10/04/2020

Υπό κανονικές συνθήκες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είχε μεταβεί τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης αμερικανικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό μας, καθώς η αγορά των γαλλικών Belharra δεν έχει ακόμη ευοδωθεί.

Εννοείται πως το ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δεν έγινε ποτέ λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αντιστοίχως η πανδημία θα καθυστερήσει όπως όλα δείχνουν ένα από τα κυριότερα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων που αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage 2000/-5 που αποτελούν ίσως τα σημαντικότερα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Εάν καθυστερήσουν κι άλλο οι σχετικές διαδικασίες, θα πάνε χρονικά πολύ πίσω αρκετούς μήνες και οι προμήθειες των ανταλλακτικών. Αυτό σημαίνει ότι ένας μέρος από τον στόλο των αεροσκαφών μας θα παραμείνει αναγκαστικά καθηλωμένο στο έδαφος.

Παράλληλα καθυστερήσεις αναμένονται και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών τύπου F-16 το οποίο μόλις ξεκινούσε.

Σημειωτέον ότι έχει αναβληθεί επίσης για τον Μάιο του 2021 η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας, Αμυντικών Συστημάτων και Εθνικής Ασφάλειας DEFEA που κανονικά θα γινόταν τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη έκθεση θεωρούνταν πολύ σημαντική καθώς θα έβαζε εκ νέου τη χώρα μας στο χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων μετά από απουσία τουλάχιστον δέκα χρόνων.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis