Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 05/09/2022

Γράφει ο Χρήστος Μπαλάσκας

Περι ανδραγαθίας Ν.5.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουμε.

Ο κατάλογος των άξιων συναδέλφων των περιπολικών της Α.Δ. οι οποίοι βραβεύθηκαν με το ανώτατο μετάλλιο της ανδραγαθίας μεγαλώνει.

Άλλο ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο δείχνει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού εκτυλίχθηκε την 19/2/2000. Ήταν ξημέρωμα και τα νυχτερινά περιπολικά της ομάδας (Σ) της άμεσης δράσης ήταν κοντά στο να σχολάσουν. Δυο σταθμοί (Σ) το Σ-3 και το Σ-7, που περιπολούσαν την πλατεία Βάθης εντοπίζουν σταθμευμένη επί της οδού Μαιζώνος μια βυσσινί BMW και εντός αυτής να βρίσκονται τρία άτομα. Οι συνάδελφοι τους θεώρησαν ύποπτους και θέλησαν να τους ελέγξουν.

Αρχικά προφασίστηκαν ότι συνεργάζονται στον έλεγχο, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς με υποπολυβόλα τύπου UZI. Η συμπλοκή είχε αρχίσει. Οι έμπειροι αμεσοδρασίτες ανταπέδωσαν άμεσα τα πυρά, ένας εκ των δραστών πέφτει νεκρός, ενώ οι άλλοι δυο καταφέρνουν να διαφύγουν. Οι συνάδελφοι Ρ.Τ. Π.Π και Π.Β. τραυματίζονται σοβαρά. Ο Π.Χ. ήταν ο μόνος που δεν τραυματίστηκε. Επέζησαν όμως λόγω της εκπαίδευσης και επειδή φορούσαν τα αλεξίσφαιρά τους.

Οι τρείς επιβαίνοντες στη BMW ήταν ο γνωστός κατα συρροή δολοφόνος Κων/νος Πάσσαρης ο οποίος συνελήφθη μετά απο λίγο καιρό, με τα πρωτοπαλίκαρά του: Νικολάι Γκορέα και Ιον Βασίλι, ο οποίος και τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των συναδέλφων στο σημείο, ενώ ο Γκορέα έπεσε και αυτός νεκρός σε άλλη συμπλοκή με αστυνομικούς της άμεσης δράσης δύο μέρες αργότερα στην περιοχή της Πετρούπολης.

Οι εμπλεκόμενοι αμεσοδρασίτες τιμήθηκαν απο την πολιτεία με το μετάλλιο της ανδραγαθίας και προήχθησαν στον επόμενο βαθμό. Αυτά τα περιστατικά που αναφέρω οι νέοι συνάδελφοι ούτε καν τα γνωρίζουν.

Πρέπει όμως όλοι να τα γνωρίζουμε. Είναι η ιστορία των περιπολικών της άμεσης δράσης. Της υπηρεσίας η οποία τελευταία έχει πρόβλημα προσωπικού.

Δεν παύει όμως να είναι η πραγματική αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis