Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 20/09/2018

Αν και «το μεγαλύτερο υποτίθεται στοίχημα στη Θεσσαλονίκη» της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ελληνικής Αστυνομίας, ήταν σύμφωνα με τον Θεόδωρο Τσαϊρίδη, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η βελτίωση της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος και τμήματος ασφαλείας του Λευκού Πύργου, εντούτοις, τα οργανογράμματα που σχεδιάστηκαν «ουδέποτε τηρήθηκαν στην πραγματικότητα» απαντάει ο ίδιος στον Alpha 96,5.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης συνεχίζει ο πρόεδρος, το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου αυτή τη στιγμή «δεν ασχολείται καθόλου με την αστυνόμευση του κέντρου της πόλης». Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει πως, σε αντίθεση με τους 370 εργαζόμενους που χρειάζονται στα αστυνομικά τμήματα σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, το Α.Τ του Λευκού Πύργου «αυτή τη στιγμή έχει 250-260 αστυνομικούς» εκ των οποίων « αρκετά μεγάλος αριθμός είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες», ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο «το 65% της δύναμης του τμήματος καθημερινά απασχολείται στη φύλαξη στόχων». Έτσι «δεν μένει κανείς να αστυνομεύσει την πόλη» όταν επίσης, όπως ο ίδιος αναφέρει, τα δύο περιπολικά που λειτουργούν «επί 24ώρου βάσεως και σε κάθε βάρδια» και «λόγω του κέντρου και του τεράστιου φόρτου εργασίας απασχολούνται μόνο σε κλήσεις του κέντρου»

«Αδιάψευστος μάρτυρας των καταγγελιών μας είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στο κέντρο της πόλης» υπογραμμίζει ο κ. Τσαιρίδης επισημαίνοντας την ανάγκη αστυνόμευσης και αποτροπής της εγκληματικότητας ιδιαίτερα σε περιοχές, όπως στη Ναυαρίνου, στη Βλάλης και στο Λευκό Πύργο αλλά και τις «δεκάδες καταγγελίες πολιτών» για αρπαγές προσωπικών αντικειμένων στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την φύλαξη των ευπαθών στόχων από αστυνομικούς, ο κ. Τσαιρίδης δηλώνει πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός καθορίζεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ο τρόπος κατά τον οποίο εκτελείται «δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο φύλαξης» των πρεσβειών ή προξενείων στις ευρωπαϊκές χώρες. «Είμαστε αστυνομικοί και το αντιλαμβανόμαστε» ότι είναι «ιδιαίτεροι στόχοι» αναφέρει ο πρόεδρος, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο αν οι «πάνω από δέκα αστυνομικοί» που φυλάνε «διαφορετικούς στόχους» σε απόσταση 200 μέτρων πραγματοποιούσαν και περιπολίες, η αστυνόμευση της πόλης «θα είχε ουσιαστικότερα αποτελέσματα» ενώ ακόμα, οι αστυνομικοί «θα έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού όταν θα είναι κινούμενοι» έναντι των δραστών.

[custom:google-ads]

«Ειδικά τα χρόνια των μνημονίων έχουμε χάσει το ρόλο μας σαν αστυνομία», συνεχίζει ο κ. Τσαϊρίδης καθώς όπως τονίζει δίνεται «μεγαλύτερη βαρύτητα» σε περιστατικά όπως για παράδειγμα η ομαλή κατάληξη μιας πορείας, ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ή η είσοδος του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά η αστυνόμευση της πόλης, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η ασφάλεια των πολιτών.

«Υπήρξαν κάποιες δεσμεύσεις» αναφέρει επίσης ο πρόεδρος για «βελτιωτικές κινήσεις». Χρειάζονται «ουσιαστικές λύσεις», από τα αστυνομικά τμήματα, τους τοπικούς φορείς και της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, καθώς «αν τα αφήνουμε όλα στον αυτόματο» καταλήγει εντούτοις ο ίδιος «δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis