Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:32 | 28/01/2015

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να προχωρήσει σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων στην κατασκευή πλατφόρμας για γεωτρήσεις η οποία θα στοιχίσει περίπου 1,5 δισ ευρώ.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει». Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα «δικαιώματα».  «Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε: «Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει». Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis