Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:03 | 01/10/2015

«Η νέα πολιτική ηγεσία πρέπει άμεσα να ενημερωθεί και να ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί», δηλώνει στο «ΜΑΡΣ» ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα πως πρέπει «να δοθεί προτεραιότητα στην υλικοτεχνική υποδομή του Σώματος, για να μπορούμε να προσφέρουμε στον πολίτη την αστυνόμευση που πρέπει.

Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν στον δρόμο περιπολικά που έχουν 400.000 χιλιόμετρα, με λάστιχα που κάνεις… πατινάζ μόλις βρέξει.

Πρέπει η νέα πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει και για τα κτήρια, που χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ., πολλά εκ των οποίων είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για την ασφάλεια και την υγιεινή των αστυνομικών».

Η συζήτηση πηγαίνει γρήγορα στην οικονομική κατάσταση της χώρας, με τον κ. Παπαδάκη να δηλώνει «πως όλοι έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών. Πρέπει, όμως, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να εφαρμοστεί άμεσα. Πώς γίνεται μία ευνομούμενη πολιτεία να μην εφαρμόζει αμετάκλητες αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου;».

Ο μαχητικός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται και στο ΤΕΑΠΑΣΑ, σημειώνοντας πως «με τον νόμο του 2014, το Ταμείο αστυνομικών και πυροσβεστών οδηγείται στην καταστροφή, ενώ είναι εύρωστο. Περιμένουμε από τον νέο υπουργό να μας στηρίξει σε αυτόν τον αγώνα».

Τέλος, ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ στέκεται στην ποιότητα της εκπαίδευσης των αστυνομικών, ζητώντας αναβάθμιση της αστυνομικής ακαδημίας, προκειμένου οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτια εκπαιδευμένοι για να ανταποκριθούν σε κάθε συνθήκη.

Κώστας Παπαδόπουλος

περιοδικό ΜΑΡΣ, εφημερίδα Παρασκήνιο

 

ο κ. Θεόφιλος Παπαδάκης

http://skaythess.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis