Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 31/03/2016

Ο 49χρονος Αντώνης Καραμολέγκος, ο άνθρωπος που στις 24 Αυγούστου 1990 είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στη Λ. Αλεξάνδρας, είναι ο βασικός ύποπτος της απόπειρας ανθρωποκτονίας 45χρονου στο Ν. Ηράκλειο.

Ο ισοβίτης, που παραβίασε για δεύτερη φορά άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές, τον Μάρτιο του 2015, έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού που εξελίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην οδό Οδυσσέως στο Ν. Ηράκλειο, με αφορμή διαφορές από την αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Αρχιφύλακας Παπαλουκάς Λουκάς    

Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ένοπλου οδηγού οχήματος (24-8-1990)
Ο Αρχιφύλακας Λουκάς Παπαλουκάς γεννήθηκε στην Φθιώτιδα και το 1990 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στην Άμεση Δράση Αττικής.
Στις 24 Αυγούστου 1990, εκτελώντας εποχούμενη περιπολία στην Αθήνα, ως συνοδηγός, μαζί με τον Αστυφύλακα Δημήτριο Βούλγαρη, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά οδηγού ύποπτου οχήματος, κατά τη διάρκεια διενεργούμενου αστυνομικού ελέγχου.
Στον Αστυφύλακα Λουκά Παπαλουκά απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.
 
Αρχιφύλακας Βούλγαρης Δημήτριος    

 

Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ένοπλου οδηγού οχήματος (24-8-1990)
Ο Αρχιφύλακας Δημήτριος Βούλγαρης γεννήθηκε το 1960 και το 1990 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στην Άμεση Δράση Αττικής.
Στις 24 Αυγούστου 1990, εκτελώντας υπηρεσία οδηγού περιπολικού στην Αθήνα, μαζί με τον Αστυφύλακα Λουκά Παπαλουκά, τραυματίστηκε βαριά από τα πυρά οδηγού ύποπτου οχήματος, κατά τη διάρκεια διενεργούμενου αστυνομικού ελέγχου.
Ο 30χρονος Αστυφύλακας μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου απεβίωσε στις 5 Σεπτεμβρίου.
Στον Αστυφύλακα Δημήτριο Βούλγαρη απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

 

Ο επικίνδυνος κακοποιός αναζητείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όπως και μία 45χρονη γυναίκα, που είχε συλληφθεί μαζί του τον Αύγουστο του 2012 στο Χαλάνδρι, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Δευτέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ο 49χρονος μαζί με μία γυναίκα, επέβαιναν σε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Smart, όταν έφθασαν στην οδό Οδυσσέως. Το θύμα, φαίνεται να προσέγγισε το αυτοκίνητο από την πλευρά της συνοδηγού. Μετά από μία σύντομη λεκτική αντιπαράθεση φαίνεται να βγήκαν τα όπλα και από τις δύο πλευρές. Ο δράστης, που ήταν οδηγός του αυτοκινήτου, πυροβόλησε τρεις φορές τον 45χρονο, στο στόμα, τον θώρακα και τον αριστερό καρπό. Και το θύμα φαίνεται να είχε πυροβολήσει μία φορά με ένα πιστόλι, που βρέθηκε αργότερα, έχοντας υποστεί εμπλοκή.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που είχαν φθάσει εκεί ακολούθησαν τις κηλίδες του αίματος, για να οδηγηθούν τελικά σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, όπου βρήκαν τον 45χρονο, σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών και παίγνια, τραυματισμένο σοβαρά.

Ο βασικός ύποπτος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 86 μηνών για την ανθρωποκτονία δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης στη Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, στο ύψος της ΓΑΔΑ, στις 24 Αυγούστου 1990. Τότε σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο που του έκανε πλήρωμα περιπολικού, στο οποίο επέβαιναν οι αρχιφύλακες Δημήτριος Βούλγαρης και Λουκάς Παπαλουκάς, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητό του. Από τα πυρά, ο Βούλγαρης τραυματίστηκε βαρύτατα και πέθανε στις 05/09/1990 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ο συνάδελφός του έχασε τη ζωή του επί τόπου.

Στις 25 Ιανουαρίου 2011 είχε πάρει 11ήμερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης, αλλά την παραβίασε και εξαφανίστηκε. Στις 3 Αυγούστου 2012 συνελήφθη σε σπίτι στο Χαλάνδρι μαζί με την φίλη του. Στο εσωτερικό του σπιτιού, είχαν βρεθεί μικροποσότητα ηρωίνης, ένα ημιαυτόματο όπλο, τύπου SCORPION, δύο πιστόλια, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, φυσίγγια, ένας ασύρματος, κιάλια, τηλεσκόπιο, ένα χιτώνιο της ΕΛ.ΑΣ. με διακριτικά Ειδικού Φρουρού και ζώνη εξάρτησης αστυνομικού που είχαν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στους αστυνομικούς.

Φυλακίστηκε, αλλά τον Μάρτιο του 2015 πήρε και πάλι άδεια, χωρίς να επιστρέψει…

 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis