Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 08/10/2015

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών, που δρούσε στην Κω, από την Ελληνική Αστυνομία:

‘’Ο Δήμος Κω συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακινητών παράνομων μεταναστών και προσφύγων, που δρούσε στην Κω.

Η επιτυχία αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία κυκλωμάτων διακίνησης, που δεν μπορούν να μένουν ανέγγιχτα ούτε να δρουν ανενόχλητα, να εκμεταλλεύονται ανθρώπους και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο Δήμος Κω αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί μας. Ένα έργο που καθίσταται πιο δύσκολο, λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να υλοποιήσει την απόφαση της πρόσφατης συνόδου κορυφής για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των κυκλωμάτων διακινητών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει επίσης δύο ζητήματα:

α. Τον σαφή διαχωρισμό των προσφύγων, που απολαμβάνουν προστασίας, από τους παράνομους μετανάστες. Η εξομοίωση τους αλλά και η μη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών ενισχύει τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης.

β. Την ανάγκη συνεργασίας και συμφωνίας της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία και η Ιορδανία, για τη δημιουργία ειδικών κέντρων στα οποία θα εξετάζονται εκεί οι αιτήσεις ασύλου, για να ταξιδεύουν νόμιμα όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να μην καταφεύγουν στα κυκλώματα των διακινητών.’’


http://www.rodiaki.gr/

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis