Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:48 | 03/12/2015

Την παραμονή των τριών αστυνομικών τμημάτων σε Ανδραβίδα – Λεχαινά και Βάρδα, θα διεκδικήσει η δημοτική αρχή στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η περιοχή με μεγάλο αριθμό ΡΟΜΑ στην Ανδραβίδα και μεταναστών – εργατών γης, αλλά και η μεγάλη κίνηση επισκεπτών στο λιμάνι της Κυλλήνης, αποτελούν βασικά επιχειρήματα στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται για την προώθηση της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νομό Ηλείας.

Η πρόταση που έχει τεθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην συγχώνευση των τριών τμημάτων σε ένα με έδρα τα Λεχαινά, ενώ φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες για την λειτουργία ενός αστυνομικού σταθμού στη Βάρδα.

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει καταθέσει η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά στο Α.Τ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή τα τρία τμήματα δεν έχουν καν τα απαραίτητα μέσα για να είναι αποτελεσματικά στο έργο τους. Τα οχήματα είναι πεπαλαιωμένα, με σοβαρές βλάβες και ελλείψεις και η δύναμη του προσωπικού μειωμένη. «Επιμένω πως με τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ στην Ανδραβίδα και το Τραγανό, αλλά και τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης στη Βάρδα χρειάζονται και αυτά τα αστυνομικά τμήματα. Αν υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα θα λειτουργήσουν μια χαρά. Ο κόσμος όταν ακούει για αναδιοργάνωση γνωρίζει πως πρόκειται για περικοπές. Για μένα θα έπρεπε να υπάρχουν πρώτα μέσα για την αστυνόμευση για να γίνει η αναδιοργάνωση. Γιατί αν προχωρήσουν και χωρίς μέσα τι αποτέλεσμα θα υπάρχει; Οι αντιδράσεις στο δήμο μας αλλά και αλλού είναι μεγάλες. Κανένας δεν θέλει να παίξει με την ασφάλεια. Περικοπές στην υγεία και στην ασφάλεια δεν πρέπει να γίνονται σε ένα κράτος. Πρέπει να γίνουν περισσότερα σε αυτούς τους τομείς και όχι λιγότερα. Μακάρι ο σχεδιασμός αυτός να φέρει αποτελέσματα.

Υπάρχει πάντως η δέσμευση πως οι 32 αστυνομικοί που υπηρετούν στα τρία αστυνομικά τμήματα του δήμου θα παραμείνουν εδώ» ανέφερε ο κ. Μοράντ. 
Στάθηκε επίσης στις συσκέψεις που έκαναν οι φορείς στη Βάρδα και τα Λεχαινά και μίλησε για αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε δημοτική ενότητα. «Εμείς θα θέσουμε τις απόψεις μας στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ας ελπίσουμε πως θα εισακουστούν για το καλό των πολιτών μας και του δήμου» σχολίασε ο κ. Μοράντ.

 

 

ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis