Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 11/05/2017

Ένα όπλο τύπου «Ζάσταβα» το οποίο είχε γεμάτο γεμιστήρα κι ένα κινητό βρήκε κρυμμένα σε κάδο σκουπιδιών μία καθαρίστρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ληστεία κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους και με την απειλή όπλων άρπαξαν δύο κασετίνες με χρήματα και επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Η μηχανή, όμως, δεν έπαιρνε μπροστά και οι δύο ένοπλοι απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

Ο δεύτερος δράστης αναζητείται, ενώ ο συνεργός του οδηγήθηκε στον εισαγγελέαΛίγο μετά τη διάπραξη της ληστείας, που έγινε γύρω στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, οι Αρχές, με την άμεση παρέμβαση του φύλακα της Σχολής, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο δραστών. Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.Το συγκεκριμένο εύρημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οδηγεί στη σκέψη ότι ο δεύτερος δράστης ενδέχεται να κρυβόταν εντός του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε διπλανή τουαλέτα βρέθηκε και μία μπλούζα, η οποία εξετάζεται αν ανήκει στον καταζητούμενο δράστη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για 4 αδικήματα και συγκεκριμένα για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία,οπλοφορία και απείθεια. Το τελευταίο αδίκημα αφορά στο ότι αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα. Ο συλληφθείς ληστής είναι 25 ετών και αδελφός κρατούμενου για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, που είχε κατηγορηθεί ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».Ωστόσο έχει κριθεί αθώωος, με εματάκλητη απόφαση, όπως διευκρίνισε ο συνήγορός του.

Στο σημείο όπου βρέθηκε το δεύτερο όπλο, έσπευσε κλιμάκιο της Αστυνομίας και διενεργείται έρευνα για να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον δεύτερο δράστη.Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε στο zougla.gr πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε δυο διαφορετικά σημεία της Αθήνας για τον εντοπισμό του. 

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτυπώματα 

Το DNA και αποτυπώματά του 25χρονου συλληφθέντα έχουν ήδη φτάσει στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συγκριθούν με «ορφανά» ευρήματα από «ορφανές» τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, αλλά και άλλα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από παλαιότερες ενέργειες της οργάνωσης. Παρά το ότι αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ποινικά, ως μια αποτυχημένη ληστεία χρηματαποστολής, το ενδιαφέρον τώρα πέφτει στην Αντιτρομοκρατική, η οποία ενημερώνεται για την εξέλιξη της έρευνας, πραγματοποιώντας παράλληλη.

Ερευνάται και το 9άρι πιστόλι, μάρκας τοκάρεφ

Το όπλο που έφερε ο νεαρός (9άρι πιστόλι, μάρκας τοκάρεφ)έχει μεταφερθεί και εξετάζεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και θα γίνει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά. Εξετάζοντας τις κινήσεις και τις επαφές του συλληφθέντα, οι Αρχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνες σε σπίτια και σημεία που αυτός κινείτο τελευταία. Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό, δεν έχει ούτε μία προσαγωγή, παρά μόνο κάποιες συμμετοχές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τα κατηγορούμενα μέλη των Πυρήνων, κίνηση εύλογη λόγω των κατηγοριών που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο αδελφός του. Ο ίδιος είπε μόνο ότι είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο, αρνούμενος να πει οτιδήποτε άλλο.

Ο πατέρας του είναι γνωστός πρώην συνδικαλιστής με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος σε παρελθοντικές δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, ενώ η μητέρα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Αυτό που στην ουσία ερευνούν οι Αρχές είναι την περίπτωση οι δύο νεαροί να αποτελούν μέλη «ουράς» της νεοτρομοκρατίας.

Ο νεαρός, πάντως, δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
 

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis