Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 12/06/2016

Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Βορείου Ελλάδας και τέως αστυνομικός διευθυντής Πέλλας Γιώργος Παπαπροδρόμου στη θέση του Μανώλη Σφακιανάκη. Ο νέος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι βορειοελλαδίτης, έμπειρος αστυνομικός που θήτευσε σε νευραλγικά πόστα, ήταν ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης αυτής της υπηρεσίας στην Θεσσαλονίκη με ευθύνη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και νησιά.

Γεννήθηκε στα Εσώβαλτα, φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Κρύας Βρύσης και -εκτός από την Αστυνομική Σχολή- τελείωσε τη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Για 12 χρόνια υπηρέτησε στο Τμήμα Εργαστηρίου των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Γραφολογία. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά κ.ά. Είναι παντρεμένος, πατέρας αγοριού και κοριτσιού που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, με πολύπλευρη δραστηριότητα και πάθος για το αντικείμενό του.

Στόχος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι κυρίως η πρόληψη, η έρευνα και η καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, στην εποχή μας με ευάλωτες ομάδες τα παιδιά και τους νέους. Η ενημέρωση και η γνώση είναι η δύναμη και στον τομέα αυτό σχεδιάζεται μια ολόκληρη εκστρατεία που θα διαφωτίσει γονείς εκπαιδευτικούς και χρήστες του διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο στρατιωτικοί, ένας Ειδικός Φρουργός, ένας εποχικός πυροσβέστης μεταξύ 70 κατηγορουμένων σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ο «ΧΡΟΝΟΣ» εύχεται στον κ. Παπαπροδρόμου ευδόκιμη θητεία στο δύσκολο έργο του που απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα και αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα σε όσα απρόοπτα μπορεί να συμβούν με την χρήση της τεχνολογίας. Και τους κινδύνους που ελοχεύουν. 

 

xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis