Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 06/05/2022

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η σημερινή για τις κρατούμενες στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, και τη βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας επισκέφτηκαν το Κατάστημα Κράτησης και μοίρασαν δώρα, μπάλες βόλεϊ και συμμετείχαν στο παιχνίδι με τις κρατούμενες.

«Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, προκειμένου να γιορτάσουμε μαζί με τις κρατούμενες και τις Ολυμπιονίκες μας, τη γιορτή της μητέρας, που γιορτάζεται επίσημα την Κυριακή. Ήθελα να ακούσω και να δω αυτή την όμορφη εκδήλωση, η οποία δείχνει το ανθρώπινο, αξιοπρεπές πρόσωπο που πρέπει να έχουν οι σύγχρονες φυλακές. Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία και θα είμαστε δίπλα σαν πολιτεία να στηρίξουμε κάθε τέτοια ενέργεια, στο όνομα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γυναικών κρατουμένων, καθώς και εμπράκτως να φανεί ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είναι μαζί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Παπαθανασίου.

Η βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε την πτέρυγα με τις μητέρες - κρατούμενες και έδωσε παιχνίδια και γλυκά στα παιδιά και τις μητέρες. «Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας ήρθαμε στις γυναικείες φυλακές της Θήβας και μοιράσαμε δώρα στα παιδιά και στις μητέρες που βρίσκονται εδώ. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα τους ώστε να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε η κ. Μονογυιού.

Στη δράση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Χρύσα Μπισκιτζή, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Χριστοφορίδη και Μαρία Καρπαθάκη, η παλαιά διεθνής αθλήτρια του βόλεϊ Σοφία Ιορδανίδου, η αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Ασημίνα Νικολογιάννη, ο β΄ προπονητής της Εθνικής γυναικών Νίκος Μπουτσορής και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Νεκταρία Κωνσταντίνου, ενώ τη δράση συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους. Ήταν μία ευχάριστη στιγμή και για εμάς και για τις κρατούμενες, οι οποίες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι όσο και εμείς», τόνισε η Όλγα Βασδέκη. Η Χρύσα Μπισκιτζή συμπλήρωσε: «Με την επίσκεψη αυτή, μεταξύ άλλων, θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η κοινωνία θα πρέπει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της, να στηρίζει αυτούς που έχουν κάνει λάθη και να βοηθάει στην επανένταξη τους. Ο αθλητισμός μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει μπορεί να βοηθήσει».

Πρωταθλήτριες και κρατούμενες σχημάτισαν δύο ομάδες και με διαιτητή τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας, Νίκο Μπουτσορή, έπαιξαν βόλεϊ και διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη. «Ήταν για όλους μας μία μοναδική εμπειρία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στελεχώνουν το Γραφείο Πρωθυπουργού, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν από το ρεπορτάζ της κ. Σπανέα για το αίτημα των κρατουμένων για μπάλες βόλεϊ, αμέσως ανταποκρίθηκαν. Η χαρά που πήραν οι κρατούμενες δεν περιγράφεται», υπογράμμισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Μαρία Χριστοφορίδη.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής επισκέφθηκε και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων, στο οποίο ενημερώθηκε για τα προγράμματα απεξάρτησης, την διαδικασία και την πορεία των κρατουμένων σε αυτά από την Διεύθυνση του Καταστήματος.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis