Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 05/03/2022

Την Παρασκευή 04 Μαρτίου το Προεδρείο μεταξύ αντιπροσωπείας Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης μας με τον Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ηρακλείου κ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Βασίλειο,τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από το Προεδρείο της Ένωσής μας μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια του συνόλου των αστυνομικών σχετικά με τη στάση της παρούσας Κυβέρνησης που συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό αλλά και να συνεχίζει να μην αναγνωρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες και τις θυσίες των αστυνομικών σε όλη αυτή την περίοδο επιβολής μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19. Τονίστηκε στον κ. Βουλευτή ότι καμία Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προωθήσει και διεκπεραιώσει το καίριο ζήτημα μας όσον αφορά το επικίνδυνο του επαγγέλματος μας. Είχαμε και έχουμε λάβει δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί. Επίσης κάναμε ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα είδη ιματισμού που δεν λαμβάνει το αστυνομικό προσωπικό τα τελευταία έτη, με αποτέλεσμα ο ίδιος αστυνομικός να χρεώνεται από τον ίδιο του τον μισθό προκειμένου να εξοπλιστεί και να προμηθευτεί με στολές και άλλα απαραίτητα υλικά στον κλάδο τις εργασίας μας. Τονίσαμε στον Βουλευτή να τροποποιηθεί η τρέχον διαταγή που εκδόθηκε την 18/02/2022 με αριθμ. πρωτ. 1647/22/361709 από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και Αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος να προστεθεί και το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου το ποίο τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενισχυθεί. Η Υπηρεσία αυτή βρίσκεται υπόστελεχωμένη και επιφορτίζεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες παγκοσμίως με προσωπικό αστυνόμευσης 40% λιγότερο των οργανικών τους θέσεων. Είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας, τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία να μεριμνήσουν για την τροποποίηση της παραπάνω διαταγής ώστε οι συνάδελφοι μας να έχουν μια καλύτερη Υπηρεσιακή ευρυθμία.

Επίσηςπροτείναμενα γίνει απαραίτητη μνεία η κατάργηση του πλαφόν των 488 ωρών για τα νυχτερινά και να θεσμοθετηθεί η αύξηση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64 ώρες το μήνα.

Ο ίδιος ο κ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει έγγραφη Αναφορά – Επιστολή προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα αιτηθεί να γίνουν πραγματικότητά τα αιτήματα μας τα οποία σύμφωνα και με το ίδιο είναι κάτι που δικαιούμαστε σαν Σώμα όσον αφορά το επικίνδυνο του επαγγέλματος και τις νυχτερινές ώρες απασχόλησης μας καθώς και για την στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου στο οποίο κατανόησε τις αντίξοες συνθήκες εργασίας των εκεί υπηρετούντων Αστυνομικών.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. 

 

Mε εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος              ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis