Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:47 | 22/11/2018

Ο 26χρονος αδερφός του σκοτώθηκε από την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ διέφυγε βαθιά τραυματισμένος μετά από συμπλοκή που ακολούθησε την επίθεση στην Βοστώνη.

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο στην Βοστώνη που σόκαρε τις ΗΠΑ και τον πλανήτη. Οι ένοχοι βρέθηκαν, ο ένας σκοτώθηκε, και ο αδερφός του καταδικάστηκε σε θάνατο…

[custom:google-ads]

Τρία χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο ο ένας εκ των δύο βομβιστών, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, προσφέρει βοήθεια στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεσή του και η ποινή του να μετατραπεί σε ισόβια.

Ωστόσο όπως αναφέρει το foxnews.com οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση. «Η κυβέρνηση επανειλημμένα έχει απορρίψει τις προτάσεις του Τσαρνάεφ και η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί». Όπως αναφέρει το ABC ο βομβιστής ήθελε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τρομοκρατικά δίκτυα αλλά και να δηλώσει ένοχος παρέχοντας κάθε πληροφορία που διαθέτει στις αρχές προκειμένου να μην εκτελεστεί.

Ο 26χρονος αδερφός του σκοτώθηκε από την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ διέφυγε βαθιά τραυματισμένος. Καταδικάστηκε στις 16 Μαίου 2015 σε θανατική ποινή, συγκεκριμένα σε θανατηφόρα ένεση. H εκτέλεση δε θα υλοποιηθεί παρά μετά από αρκετά χρόνια, αφού είναι 62ος σε σειρά εκτέλεσης καταδικασμένων σε θάνατο στις ΗΠΑ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis