Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 04/10/2019

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχε στη Σύνοδο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών έτους 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της EUROPOL , στη Χάγη Ολλανδίας, κατά το χρονικό διάστημα 2 με 3 Οκτωβρίου 2019.

Στη Σύνοδο, η οποία φιλοξενήθηκε από την EUROPOL , από κοινού με την Φινλανδική Αστυνομία, συμμετείχαν Αρχηγοί, Επικεφαλής και εκπρόσωποι των Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κρατών Μελών της Ε.Ε., Τρίτων Χωρών καθώς και Οργανισμών και Υπηρεσιών της Ε.Ε., αλλά και Διεθνών Οργανισμών.

[custom:google-ads]

Το φετινό κεντρικό θέμα της Συνόδου αποτέλεσε το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, οι τρόποι εκδήλωσης και διείσδυσής του στην κοινωνία και οι εν γένει επιπτώσεις του στην εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ.

Με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυση της EUROPOL , παρουσιάστηκε το έργο της και τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με τις προκλήσεις του μέλλοντος για τα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της EUROPOL .

Η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών έτους 2019 αποτέλεσε το εφαλτήριο έναυσμα να ξεκινήσει η συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο την EUROPOL , προσφέροντας δυναμική για περαιτέρω συνεργασία με τα Κράτη Μέλη και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. όσον αφορά στη συνολική προσέγγιση της Ε.Ε. στην καταπολέμηση του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της Συνόδου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των διμερών και πολυμερών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL , κα Catherine Be Bolle , τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Διακίνησης Ανθρώπων ( EMSC ), με επικεφαλής ευρωπαϊκών Αστυνομιών καθώς και εκπροσώπους της Μονάδας για τα Εγκλήματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Europol .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis