Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 09/04/2016

Πολλές φορές στην ζωή ο Άνθρωπος ονειρεύεται, ταξιδεύει με το νού αλλά και με το σώμα.

Η ευχή είναι τα όνειρα να βγαίνουν αληθινά και να πραγματοποιούνται.

Ότι επιθυμείς να το παθαίνεις, μου είχε πεί κάποτε σε μια συνάντηση που είχαμε ο Ψαραντώνης και θεωρώ οτι αυτό είναι και το ζείν που λέμε στην ζωή. Πολλές φορές βέβαια η στράτα της, (της ζωής) μας λοξοδρομεί ή μας αναγκάζει να αγαπήσουμε και άλλους δρόμους που μας χάραξε.
Πολλές οι αιτίες που για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει που λέει και το γνωστό άσμα.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά, φτάνει να θέλεις, να αγαπάς, να προσδοκείς και να επιμένεις.

Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και ο φίλος Μανόλης Χαλκιαδάκης απο τον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου. Συνταξιούχος Αστυνομικός που το επαγγελματικό του διάβα τον βρήκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οικογενειάρχης με αξίες, με χαμόγελο με όνειρα και πρωτίστως με παιδεία. Τον γνώρισα τηλεφωνικά μέσω του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5  όπου και είναι τακτικός ακροατής του, αλλά και μέσω του site ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ώς αναγνώστης. Με χαρά και με διάθεση ανταλλάξαμε 2 κουβέντες ... μα όχι αρκετές.

Χαθήκαμε απο τις ανάγκες της καθημερινότητας μα την 1η Φεβρουαρίου του 2017 ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο. Πήγαινα στην Σητεία όπου και θα μας βράβευαν από τον Δήμο δήμο  για την προβολή της επαρχίας. Μιλώντας στο τηλέφωνο τον ακούω  να μου λέει ( Αντώνη έαν δεν είχα ένα πρόβλημα που μου προέκυψε θα έπαιρνα το αυτοκίνητο να ερχόμουν στην Σητεία να παραβρεθώ στην βράβευση σου).

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας Ανθρωπος που δεν τον ξέρεις αλλά σου ανοίγει το χέρι του και σου ζητάει να έρθει δίπλα σου.

Επιστρέφοντας για Ηράκλειο σταμάτησα στον Άγιο Νικόλαο στο 1ο χιλ. της επαρχιακής οδού Αγ.Νικολάου - Κριτσά για να βρεθούμε όπως είχαμε πεί και πήγα και τον συνάντησα στην σχολή που έχει γίνει το δεύτρο του σπίτι, η αγάπη του.

Ο συνταξιούχος Αστυνομικός που  έγινε πρωταθλητής της μαγειρικής και της φαντασίας.

20170203_124905.jpg
 
20170203_124845.jpg

 

Ο νοικοκύρης και οικογενειάρχης Μανόλης Χαλκιαδάκης εξακολουθεί να είναι ενεργός πολίτης και με τα χέρια του και με την φαντασία του βάζει την δική του πινελιά σε πιάτα, αλλά και σε προοπτικές παιδιών που θα βγούν στην επαγγελματική τους ζωή και θα προσφέρουν γεύσεις αλλά και τρόπους στους συνανθρώπους τους.

Πάντα του άρεσε η μαγειρική και οι συντεταγμένες της ζωής τα έφεραν έτσι που κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του, την επιθυμία του για δημιουργία, για τέχνη με υλικά που πριν φτάσουν στο στον ουρανίσκο μας, μας γαληνεύουν με τα όμορφα τους χρώματα και με την εξαιρετική τους τοποθέτηση.

ekriti.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis