Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 14/11/2015

Αυξήθηκαντα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις  επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων  στο Παρίσι.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου κυκλοφορούν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

Υψηλόβαθμα στελέχη των Αμερικανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας—μπλε, λευκό και κόκκινο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας  να παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι.

Η υπηρεσία που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των συγκοινωνιών στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσε ανακοίνωσε ότι η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής σε όλες τις γέφυρες, τις υπόγειες στοές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που διαχειρίζεται. 

Επίσης αυξήθηκαν οι περιπολίες σε λεωφορεία και τρένα.

Η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από τη δική της πλευρά ότι αύξησε τους αστυνομικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες προληπτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σιν Χίκμαν.

Επίσης η αστυνομία του Καπιτωλίου αύξησε σημαντικά τις περιπολίες

Ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον τόνισε σε δήλωσή του ότι:

«δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι»

 

Και στη Βοστόνη όμως λαμβάνονται μέτρα, όπου  η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ανέπτυξε επιπλέον άνδρες και συνεργάζεται στενά με τις Ομοσπονδιακές Αρχές.

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως  Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, κ.ά.

Αναμφίβολα η κατάσταση μυρίζει ... μπαρούτι

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis