Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:54 | 07/10/2019

- «Ανταλλαγή πυροβολισμών στον Ασπρόπυργο: Αλλοδαπός άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ»

- «Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις που δέχθηκαν από αγνώστους στη Νέα Φιλαδέλφεια.»

- «Επεισοδιακή σύλληψη στο κέντρο της Αθήνας : Έκανε κεφαλοκλείδωμα σε αστυνομικό»

- «Τα βρήκε σκούρα ο αστυνομικός της ομάδας ΖΗΤΑ : Έπεσε σε γνώστη πολεμικών τεχνών»

Διαβάζοντας τους ανωτέρω τίτλους ειδήσεων των τελευταίων ημερών και βλέποντας την φωτογραφία από τα πρόσφατα επεισόδια της πορείας του ΠΑΜΕ, στην οποία ένας αστυνομικός δέχεται απρόκλητη και δολοφονική επίθεση, έρχεται στο μυαλό μου ο λόγος του κ. Χρυσοχοΐδη, όταν αναλάμβανε πριν τρεις μήνες περίπου τη θέση του υπουργού Δημόσιας τάξης και συγκεκριμένα το εξής απόσπασμα:

«Ξεκινάμε σήμερα μια πορεία, όπου ο καθένας θα κάνει δύο πράγματα σημαντικά. Το ένα είναι θα αφιερωθεί στο στόχο του, στην αποστολή του, η οποία θα προσδιοριστεί με επάρκεια, με λεπτομέρειες για τον καθένα από εμάς και ο καθένας από εμάς ταυτόχρονα είναι μια προσωπικότητα, μια μονάδα, που είναι παρούσα εδώ μέσα, είναι παρούσα έξω στην κοινωνία και είναι η προσωπικότητα περήφανη, αξιοπρεπής, αυτός η οικογένεια του, και υπηρετεί τον ύψιστο στόχο που είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας, των συμπολιτών μας. Θα πετύχουμε λοιπόν, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί , δεν θα μείνει κανείς πίσω. Με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με φροντίδα προς όλους, ιδιαίτερα προς αυτούς που είναι στο δρόμο, τους αστυνομικούς. Αυτοί που έχουν ανάγκη προστασίας της ζωής τους και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος, ξανά θα νικήσουμε το έγκλημα, θα νικήσουμε τους φόβους των ανθρώπων και θα γίνουμε περήφανοι και αξιοπρεπείς όπως μας αξίζει να είμαστε.»

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-0/p480x480/73150944_416453909010129_2629184373643018240_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_oc=AQl0KX6v3u0gR2n90gUOnq_ndoSAbU0n3jy6-6dEP1RQTiInBpyruzDYKmtiuW7SrU9prq8SeF4rDsexKGQzg3EN&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=e5166adeb2fb976df8f2c4f5827188f7&oe=5E204F15

 

Η ερώτηση που προκύπτει αυτόματα είναι η εξής:

Τον αστυνομικό του πεζοδρομίου, ΠΟΤΕ επιτέλους, ΠΟΙΟ και ΠΩΣ ακριβώς θα τον θωρακίσει, έτσι ώστε να είναι ασφαλής για να συνεχίζει να υπηρετεί απρόσκοπτα το λειτούργημα του;

Η απάντηση είναι αυτονόητη.

Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο-ανθυγιεινό και επίσης σε συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης, να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η επίθεση κατά αστυνομικών.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, η πολιτεία και το κράτος να φροντίσουν τους προστάτες του, έτσι ώστε αυτοί να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τον ύψιστο στόχο που είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Γιατί όπως ανέφερε, επίσης στο λόγο του, ο κύριος υπουργός…

«Χωρίς την ασφάλεια η Δημοκρατία σαπίζει. Και χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ακροδεξιού, που είναι η χαρά του ρατσιστή, που είναι η χαρά κάθε ενός που μισεί την κοινωνία και μισεί τους ανθρώπους.»

Η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία την οποία επικαλούμαστε, θέτουν τα παραπάνω ως άμεση και επιτακτική ανάγκη.

Οφείλουμε να φροντίσουμε τους αστυνομικούς, έτσι ώστε να νιώθουν ασφαλείς και συνάμα περήφανοι και αξιοπρεπείς που υπηρετούν αυτό το λειτούργημα.

Θεόδωρος ΧΑΝΤΖΗΣ

Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών

Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.Α.Σ.Υ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών- Κρατήστε τη θέση σας!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis