Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 29/03/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάρτυρες της «διέλευσης αυτοκτονίας» ήταν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού εργοστασίου, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, μέσα από την τοξική ζώνη που ονομάζεται «Κόκκινο Δάσος», πέρασαν Ρώσοι στρατιώτες που κατέλαβαν προ ημερών το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία.

Μάρτυρες της «διέλευσης αυτοκτονίας» ήταν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού εργοστασίου, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι Ρώσοι στρατιώτες οδήγησαν τα τεθωρακισμένα τους χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό κατά της ραδιενεργούς ακτινοβολίας που είναι έντονη στην περιοχή. Όπως αναφέρουn οι εργαζόμενοι του Τσερνόμπιλ, οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν από το σημείο στις 24 Φεβρουαρίου και ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου.

Οι δύο εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ δήλωσαν ότι είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το Κόκκινο Δάσος, το οποίο είναι το πιο μολυσμένο από ραδιενέργεια τμήμα της ζώνης γύρω από το Τσερνόμπιλ.

Μάλιστα, ένας από τους Ουκρανούς εργαζόμενους χαρακτήρισε την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων ως «αυτοκτονία», εξηγώντας ότι η ραδιενεργή σκόνη που μοιραία σήκωσαν τα άρματα και εισέπνευσαν είναι πολύ πιθανό να τους προκαλέσει εσωτερική ακτινοβολία στο σώμα τους.

 

Μια τεράστια περιοχή γύρω από το Τσερνόμπιλ είναι απαγορευμένη ζώνη σε όποιον δεν εργάζεται εκεί ή έχει ειδική άδεια, αλλά το «Κόκκινο Δάσος» θεωρείται τόσο μολυσμένο που ακόμη και οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο δεν επιτρέπεται να πάνε εκεί.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis