Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:18 | 25/02/2022

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων, υπό σημαία Μολδαβίας και ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που επρόκειτο να φορτώσει σιτηρά από ένα λιμάνι κοντά στην Οδησσό.

Συνολικά, τρία μη πολεμικά πλοία έχουν πληγεί αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Την Πέμπτη χτυπήθηκε το τουρκικό Yasa Jupiter, επίσης στα ανοιχτά της Οδησσού.

Το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας ανέφερε ότι το μολδαβικό Millennial Spirit μετέφερε 600 τόνους ντίζελ. Λίγο νωρίτερα, οι αρχές της Μολδαβίας ανέφεραν ότι το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από Ρώσους και δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρονται σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο, το παναμέζικο Namura Queen χτυπήθηκε επίσης από ρωσικούς πυραύλους. Το πλοίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Πιβντένι (πρώην Γιούζνι) για να φορτώσει σιτηρά. Ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο και ένα ρυμουλκό, το P&O Star, έσπευσε να βοηθήσει το πλήρωμα. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Φ.Γ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis