Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:02 | 01/03/2022

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της δημοκρατίας της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι δύο τσετσένοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε εισβολή την Πέμπτη.

«Δυστυχώς, έχουμε ήδη απώλειες μεταξύ των πολιτών της τσετσενικής δημοκρατίας. Δύο είναι νεκροί (ο θεός ας συγχωρέσει τις αμαρτίες τους), άλλοι έξι είναι τραυματίες και η κατάστασή τους είναι διαφόρων βαθμών σοβαρότητας», ανακοίνωσε ο αυταρχικός τσετσένος ηγέτης.

Η Μόσχα παραδέχεται ότι ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι. Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν βάζει στο στόχαστρο περιοχές όπου ζουν άμαχοι, ωστόσο κατοικημένες περιοχές έχουν βομβαρδιστεί.

Το Κίεβο από τη δική του πλευρά καταγγέλλει ότι 350 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την περασμένη Πέμπτη, όταν ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο.

Επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα του Κρεμλίνου, διαβεβαίωσε ότι «ο ρωσικός στρατός δεν επιτίθεται» και ότι «θέλει οι Ουκρανοί να μπορέσουν να καθορίσουν το δικό τους μέλλον».

Κατηγορώντας τις ουκρανικές αρχές πως είναι ναζί και «τρομοκράτες», κάλεσε τους «ειρηνικούς πολίτες της Ουκρανίας» και τις «δυνάμεις του στρατού της Ουκρανίας» να «απελευθερώσουν (μαζί)» τη χώρα «από τους προδότες και τους κλέφτες».

Στην Τσετσενία, ο Ραμζάν Καντίροφ επιβάλλει καταπιεστικό καθεστώς, με τους «καντιρότσκι», μονάδες παραστρατιωτικών, να σπέρνουν τρόμο καταδιώκοντας τους εχθρούς του.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που δείχνουν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που λένε πως σίγουρα αναχωρούν για την Ουκρανία.

Οι δυνάμεις υπό τον έλεγχο του κ. Καντίροφ έχουν κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στην Τσετσενία.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis